Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalAdministrația Bazinală de Apă Banat a fost ”activă pentru o Dunăre curată"

Administrația Bazinală de Apă Banat a fost ”activă pentru o Dunăre curată”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

La 21 de ani de cooperare în cel mai internațional curs de apă de pe glob, în eforturi conjugate pentru protecția acestui fluviu care este foarte important pentru România, a avut loc acțiunea cu motto-ul „Fiţi activi pentru o Dunăre curată!”. Acesta a fost mesajul ales pentru Ziua Dunării 2015, iar evenimentele organizate şi de Administraţia Bazinală de Apă Banat urmăresc responsabilizarea fiecărui cetăţean asupra importanţei curăţeniei Dunării dar şi crearea unei atitudini pro-active faţă de acest evenimet.

În primul rând, Administraţia Bazinală de Apă Banat a sărbătorit Ziua Dunării printr-o acţiune de ecologizare a malurilor Dunării, care s-a desfăşurat sâmbătă, 27 iunie, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin. Voluntarii s-au mobilizat alături de participanţii la ”Let’s Do It Danube!”, eveniment organizat în parteneriat cu Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Voluntarii bănățeni au acționat în zona golful Nerei (fluviul Dunarea) km fluvial 1.074, iar zona care a fost igienizată se află în Parcul Natural Porţile de Fier, fiind ferită de curentul natural al fluviului Dunărea. De aici a fost colectată o cantitate de 11 metri cubi de PET-uri, aceasta însemnând 92 de saci a 120 litri/sacul.

Scopul acţiunii ”Let’s Do It Danube!” a fost înlăturarea deşeurilor depuse pe malul fluviului ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice din ultima perioadă, din judeţul Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa.

”Acţiunea de ecologizare a atras atenţia asupra importanţei deosebite pe care o au conştientizarea şi participarea populaţiei la eforturile de conservare a fluviului Dunărea. Instituţia noastră va sărbători Ziua Dunării şi printr-o competiţie sportivă „Fii activ pentru Dunăre!”, aflată la a III-a ediţie, la care vor participa peste 130 de angajaţi ai A.B.A.Banat. Tot cu acest prilej, se va organiza şi o şedinţă festivă a Comitetului de Bazin Banat în care se va discuta despre implicarea oamenilor, riverani sau nu ai Dunării, în păstrarea apelor curate şi despre interesele locuitorilor spaţiului hidrografic Banat pentru ocrotirea apei”, se arată într-un comunicat al ABA Banat.

”Manifestările dedicate Zilei Dunării, fie sărbătorite prin muncă, fie prin evenimete sportive sau mese rotunde, marchează dorinţa tuturor celor ce iubesc Dunărea de a o proteja şi de a se bucura de binefacerile ei”, a afirmat Ervin Luci, directorul ABA Banat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare