examene-2013-schimbari-remus-pricopie-18438998

 Vineri, 21 decembrie, Remus Pricopie a fost numit noul ministru al Educaţiei.

Primele lui declaraţii au fost cu privire la  examenul de Bacalaureat şi nu numai: „Aş vrea să spun clar de la început: nu sunt adeptul schimbării de dragul schimbării, nu sunt adeptul schimbării peste noapte. Pe de altă parte, nu pot spune că în Educaţie nu trebuie schimbat nimic, pentru ca sistemul de educaţie trebuie să se updateze nevoilor societăţii care sunt într-o continua schimbare.”

Legat de examenele finale, ministrul a declarat că în anul scolar 2012-2013 nu se schimbă nimic, „nu vorbim de schimbări la admitere în acest an. Bacalaureatul rămâne la fel, conform legislaţiei în vigoare, este exact ca anul trecut.”

Un aspect important subliniat de noul Ministru:”este nevoie, de exemplu, de schimbarea manualelor, unele fiind vechi de peste 14 ani,dar nu schimbăm manualele maine pentru că nu poţi să faci aşa ceva. Ai nevoie de un an, un an şi jumatate de analize, de clarificări metodologice şi conceperea manualelor.”

1 COMENTARIU

  1. O sa ajungem sa nu mai stim la ce data incepe noul an scolar. Absolut fiecare ministru nou asezat in functie a miscat ceva in invatamant. Cu ce ne-am ales? Nici macar cei din minister nu stiu. Doar parintii si elevii care se mai tin de carte simt pe pielea lor schimbarile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.