Apple, dată în judecată pentru publicitate mincinoasă. Capacitatea de stocare este diminuată de sistemul de operare iOS 8

- Advertisement -

Gigantul american Apple susține că cele mai ieftine dintre modelele pe care le comercializează au 16 gigaocteți, însă doar o cincime este utilizată de cea mai recentă versiune a sistemului de operare -iOS 8-, fiind redus astfel spațiul disponibil în realitate, se arată în plângerea depusă în cursul acestei săptămâni de doi utilizatori din Florida la un tribunal din California.

Mai mult decât atât, Apple își îndeamnă utilizatorii să achiziționeze spațiu de stocare suplimentar prin serviciul său online iCloud când aparatul își atinge limita, se mai precizează în plângerea formulată. Compania „oferă mai puțină capacitate de stocare decât spune în publicitate pentru a propune mai târziu vânzarea capacității necesare într-un moment de disperare, de exemplu atunci când un consumator încearcă să înregistreze sau să facă fotografii la un concert, la un meci de baschet sau la nunta unui copil sau nepot”, se menționează în documentul înregistrat la tribunal. Cei doi americani, care au depus sesizarea, susțin că fiecare gigaoctet în minus este echivalentul a 400-500 de fotografii de înaltă rezoluție.

Avocații celor care au înaintat plângerea împotriva Apple încearcă să obțină în instanță statutul de procedură în nume colectiv, precum și condamnarea companiei IT la restituirea profiturilor realizate din comercializarea aparatelor vizate, scrie Agerpres.

Foto:digitaltrends.com

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Allview dezvaluie noi detalii despre viitoarea serie de smartphone-uri romanesti – X6

După participarea la MWC 2019, unde a prezentat viitorul...

iPhone XR – cel mai nou terminal Apple, disponibil in Romania

Cea mai mare rețea Apple Premium Reseller din Europa...

Geanta inteligentă controlată prin telefon, de la distanţă

Ultimii ani au adus descoperiri şi inovaţii uimitoare în...

Soluțiile informatice CPM fac uitate fişierele Excel

Datorită evoluției accelerate a afacerii, a planurilor de creștere...

Google Chrome îți va consuma mai puține resurse grație noului update

Unul dintre principalele lucruri prin care Google Chrome s-a...

Microbiștii din Europa, în EXTAZ! Tehnologie de transmitere 5K pentru reluări la 360 de grade, în fotbal

Trăim într-o epocă în care funcțiile tehnice, instrumentele și...

Din aceeași categorie

Categorii Populare