Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Aquatim preformează pe banii europeni: proiect de 150 de milioane de euro APROBAT! Vezi unde vor ajunge banii

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Fondurile nerambursabile pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziția companiei de apă și canalizare din Timișoara vor fi direcţionate în special către localităţile mici şi mijlocii cu condiţia să aibă peste 2.000 de locuitori şi să fie membre în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiş. Calitatea de membru este necesară pentru delegarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare către Aquatim.

De curând a fost punctată o etapă importantă în cadrul proiectului, şi anume, în data de 28 mai 2015 a fost semnat contractul de servicii pentru ”Asistență tehnică pentru pregătirea Aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Timiș, în perioada 2014-2020”. Contractul a fost atribuit, în urma procedurii de licitație restrânsă, asocierii de firme Tractebel Engineering SA, Luca Way SRL, Acciona Ingenieria SA și Romcapital Invest SA. Valoarea contractului, fără TVA, este de 10.532.046,07 lei, din care 99 % sunt fonduri nerambursabile (81,48 % contribuție UE – Fondul European de Dezvoltare Regională și 17,52 % contribuție națională – Bugetul de Stat), iar 1% este cofinanțare locală. În cadrul acestui contract se vor derula toate activităţile premergătoare lucrărilor de investiții (studiu de fezabilitate, asigurarea componentei de urmărire a lucrărilor pe parcursul execuţiei, din partea proiectantului etc).

Fondurile necesare derulării contractului mai sus menționat sunt asigurate conform dispoziţiilor Contractului de Finanțare semnat în data de 25 mai 2015 între Ministerul Fondurilor Europene și Aquatim SA şi avizat de către Organismul Intermediar POS Mediu – Regiunea 5 (Vest-Timișoara) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș.

Pentru Aquatim este la al treilea proiect major de investiții din fonduri europene, după ce în anul 2011 a finalizat un proiect (Măsura ISPA) în valoare de 45,32 milioane de euro, iar în prezent derulează un proiect în valoare de 118,871 milioane de euro (POS-Mediu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca la Nufărul: Apretat și spălat, Cristian Mos sugerează că Direcția Apelor Banat ar fi alterat probele privind poluarea Begăi!

O senzațională partidă de pase în diagonală, într-o singură repriză de 60 de minute,...

Mai multe strazi din zona Torontalului raman, miercuri, fara apa potabila

Compania care distribuie apa rece în municipiul Timișoara anunșă că, în cursul zilei de...