Armata Română și cea a Republicii Moldova, exerciții comune cu muniție de război. Vezi care este motivul FOTO

0
1695

În perioada 15-25 septembrie 2014, militari din Regimentul 52 Artilerie Mixtă ”General Alexandru Tell” au desfăşurat trageri de instrucţie şi apreciere în poligonul Smârdan şi exerciţii tactice cu trageri de luptă, executate cu secţia şi bateriile regimentului, în poligonul Babadag.

Activităţile din cele două poligoane de instrucţie s-au desfăşurat în colaborare cu un contingent din Armata Naţională a Republicii Moldova, anunță Ministerul Apărării Naționale din țara noastră.

Scopul activităţilor l-a constituit evaluarea nivelului de instrucţie atins, demonstrarea capabilitaţii operaţionale şi a capacităţii de foc şi de lovire ale mijloacelor de luptă din dotare. Totodată s-a urmărit modul de exersare a procedeelor de determinare prin calcul a coordonatelor dispozitivului de luptă, antrenarea echipelor de servanţi în mânuirea tehnicii de diferite calibre şi dezvoltarea nivelului cunoştinţelor teoretice ale cadrelor militare privind lucrul în centrul de conducere a focului artileriei.

Foto: Facebook/Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.