12.9 C
Timișoara
joi,22,aprilie,2021
AcasăStiriNational si InternationalAsirom şi Omniasig părăsesc piaţa de asigurări RCA

Asirom şi Omniasig părăsesc piaţa de asigurări RCA

“Ne dorim să ne îndepărtăm de zona auto. Piaţa este oarecum simplă şi trebuie să te diversifici. Trebuie să subscrii mai selectiv astfel încât să ai şi profitabilitate. În România, piaţa asigurărilor auto este instabilă”, a spus Hagen la o întâlnire cu jurnaliştii. Afacerile austriecilor care sunt lideri din perspectiva cotei de piaţă cumulate a celor trei companii pe care le deţin în România au scăzut substanţial în ultimii ani. Faţă de 5.000 de angajaţi în 2008, cele trei firme deţinute în România au ajuns la un total de 2.400. Totuşi, conducerea firmei dă asigurări că va continua să investească în România.

„Am adus şi capital proaspăt pentru a ne consolida poziţia. Acum un an nu eram foarte sigur dacă piaţa se va dezvolta şi, dacă se justificau şi alte investiţii. Acum credem în această ţară şi vrem să investim pe termen lung”, a mai spus şeful VIG făcând referire şi la majorările de capital efectuate la Omniasig şi Asirom.

„Nu vrem să subscriem afaceri neprofitabile şi vrem să avem un mix mai bun. Nu înseamnă că vrem să ieşim complet. Ne vom reduce expunerea şi vom găsi alte segmente profitabile”, a explicat Hagen strategia în privinţa pieţei auto, conform economica.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,887FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
159CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
46,500AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente