Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentProtest cu multe MAȘINI, CLAXOANE și trafic BLOCAT la Timișoara! Șoferii se...

Protest cu multe MAȘINI, CLAXOANE și trafic BLOCAT la Timișoara! Șoferii se unesc împotriva ”hoților din asigurări și politică”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Marți, 2 decembrie 2014, la Timișoara, va avea loc primul ”CarMob”, sau altfel spus un Flash Mob cu mașini. Această formă de protest se vrea a lua amploare națională. ”Șoferi din România, uniți-vă!” este îndemnul organizatorilor evenimentului.

În Timișoara, șoferii sunt așteptați într-unul dintre cee mai aglomerate sensuri giratorii. În Piața Mărăști, oprește-te și claxonează!” spune evenimentul, care a fost creat pe Facebook.

”Să se audă până la București când ne cerem drepturile! Să facem claxoanele noastre să răsune în toată țara timp de 30 de secunde, începând de la ora 11:00:00 până la 11:00:30, ca să:
1. Marcăm o zi a noastră, a șoferilor!
2. Protestăm față de abuzurile hoților din asigurări și din politică!
3. Spunem tinerilor șoferi că prețul pe care îl vor plăti de la 1 ianuarie 2015 pentru o poliță RCA este un ABUZ!” se arată în textul evenimentului cu care organizatorii vor să mobilizeze șoferii timișoreni.

Aceștia au în plan să se prezinte la intrarea în sensul giratoriu la ora 11:00 fix și să se învârtă în cerc timp de 30 de secunde, în timp ce claxonează.

Principalul motiv al protestului, conform organizatorilor, este creșterea fără un motiv bine stabilit a costurilor unei polițe de asigurare obligatorie (RCA) cu un procent nejustificat de mare, în special în rândul tinerilor posesori de permis de conducere, asigurarea unei mașini, pe un an de zile, în cazul unui șofer care obține permisul la 18 ani ajungând la mai mult decât dublu. Ca exemplu concret, în cazul aceleiași mașini, un șofer care a împlinit 30 de ani scoate din buzunar circa 400 de lei pentru o asigurare RCA valabilă timp de 12 luni, în timp ce un șofer începător, care abia a împlinit 18 ani, este nevoit să plătească, pentru același tip de poliță, 900 de lei.

Cei interesați pot găsi mai multe detalii pe evenimentul de pe Facebook, AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Protest în comuna Uivar, după schimbarea pe șest a viceprimarului liberal

Aproape 100 de persoane s-au mobilizat, ieri, în fața Primăriei Uivar, după ce majoritatea...

Două mașini, între care și o ambulanță, dar și un tramvai, implicate într-un accident, în Piața Traian

Trafic dat peste cap în această dimineață în zona Pieței Traian din Timișoara! Două...

Accident cumplit, în apropiere de Sânandrei! O maşină a intrat într-un camion. Trei oameni răniţi

Accidentul a avut loc în această dimineaţă, pe DN 69, în apropierea localității Sânandrei....