Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalPloaia înghețată a provocat accidente în LANȚ pe autostrada A1. Un șef...

Ploaia înghețată a provocat accidente în LANȚ pe autostrada A1. Un șef de la ”drumuri” din Timișoara, pe făraș

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Vineri, 28 noiembrie 2014, în intervalul orar 3:00 – 8:00, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum (ploaie şi temperaturi negative), pe Autostrada A 1 s-au produs 3 evenimente rutiere care s-au soldat fără victime, dar cu mari pagube materiale.

Primul accident s-a petrecut la km 304, pe prima bandă. În acest eveniment rutier au fost implicate un număr de cinci autovehicule, patru dintre autovehicule fiind de transport marfă şi un microbuz. Cel de-al doilea accident a avut loc la km 328, pe cea de-a doua bandă de circulație, unde s-au ”întâlnit” două autovehicule, o autoutilitară şi un autotren. Cel mai puțin periculos incident a avut loc la km 309, tot pe cea de-a doua bandă de deplasare, de această dată fiind vorba despre un singur autoturism implicat, șoferul acestuia pierzând controlul direcției de mers și izbind mașina în parapetul de protecţie.

”Precizăm că în zonele menţionate mai sus, în intervalul orar 3:50 – 6:20, CNADNR a acţionat cu un număr de 6 utilaje de răspândire material antiderapant. Au fost utilizate 36 tone de sare, care au fost răspândite între km 304 şi km 335 pe Autostrada A1 pentru prevenirea şi combaterea lunecuşului şi poleiului.

Evenimentele rutiere s-au produs în intervalul orar dintre două patrulări ale utilajelor de răspândire material antiderapant, din cauza fenomenului de spălare a materialelor antiderapante împrăştiate pe partea carosabilă, fenomen generat de ploi la -30 C (freezing rain). De asemenea, menţionăm că la această oră CNADNR efectuează o investigaţie proprie în legătură cu modul în care s-a acţionat pe plan local, cât şi modul în care a acţionat prestatorul de servicii de întreţinere pe timp de iarnă” se apără, printr-o informare, CNADNR.

Șeful de la ”drumuri” din Deva suspendat din funcție

Alexandru Borbeanu, șeful secţiei de Drumuri Naţionale Deva, a fost suspendat din functie ca urmare a acestor accidente în lanț, acesta urmand a fi cercetat disciplinar. Pe perioada desfăşurării cercetării disciplinare atribuţiile de serviciu ale lui Alexandru Borbeanu au fost preluate de Sorin Dudaș. ”Precizăm că va fi instituită şi o Comisie de cercetare disciplinară pentru Sorin Ghihor Izdrăilă – directorul adjunct al Direcţiei de Întreţinere din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Precizăm că în funcţie de rezultatele cercetării disciplinare la nivelul CNADNR, vor fi sancţionaţi toţi cei care nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, iar în cazul prestatorului de servicii de întreţinere pe timp de iarnă, în situaţia în care acesta nu a respectat obligaţiile contractuale, vor fi aplicate penalităţi conform contractului” se mai arată în document.

Participanţii la trafic pot furniza şi obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina web a CNADNR.

Foto:driveeuropenews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Carambol pe autostrada A1! Trei oameni au murit, între care și un copil de 2 ani

Accident cumplit pe autostrada A1, în apropiere de Margina. Șase autovehicule, între care și...

Constructor italian pentru legatura dintre A1 și DN 69 Timisoara – Sanandrei, drum cu sapte ani garantie

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA a desemnat câștigătorul proiectării și...

Atentie, soferi! Se lucreaza pe sectoarele Timisoara – Arad si Timisoara – Lugoj din A1

Șoferii sunt înștiințați de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara că în...