Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCulturăAtelier IDENTITATE cu MC Bean, debut spectaculos. Hai sa inveti sa canti...

Atelier IDENTITATE cu MC Bean, debut spectaculos. Hai sa inveti sa canti la caval

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Mai sunt mai puţin de două săptămâni până când Atelierul IDENTITATE ia startul. Primul modul intitulat Inspirație – Respirație invită participanţii să aibă parte de o experienţă inedită, descoperind tainele cântantului la caval.
Proiectul este iniţiat de Teatrul Național din Timișoara, împreună cu Subcarpați și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană.

„Atelierul probează nevoia de regăsire, de recuperare a propriei identități în acest prezent care alternează –brutal, uneori – diluarea granițelor și izolarea, ridicarea de garduri. Acesta este motivul pentru care Atelierul Identitate desființează barierele geografice cu ajutorul tehnologiei.

Participanții la Atelierul Identitate, împreună cu Bean MC și cu Andrei Maxim, profund cunoscător al cavalului, definesc un nucleu – un loc din care, folosind tehnologia oferită de mediul online, deschid Atelierul pentru spectatori implicați direct, în toată țara și chiar și peste hotare.

Proiectul a trezit un interes enorm – nu doar local, ci peste tot în România. Atelierul IDENTITATE este un proiect cu o enormă dimensiune națională.

Canalele online create în cadrul proiectului, materialele video care însoțesc Atelierul, întâlnirea publicului larg cu participanți la Atelier în concertul Subcarpați din cadrul FEST-FDR, toate acestea aduc tradiția în prezentul imediat.

Promovarea acestui instrument tradițional are valențe în egală măsură concrete și simbolice, de suprafață și de adâncime: sub forma creativă, apropiată, familiară a cursului de caval, Atelierul IDENTITATE devine un liant, o formulă pozitivă prin care oameni din toată țara se întâlnesc, o formulă de unitate prin identitate. (…)

Cavalul este un pretext – și un context, în aceeași măsură – pentru redefinirea individuală într-un spațiu comun, în interiorul nației, și, într-un sens mai larg, de recuperare a sensului creator și deschis al acesteia.

Este dimensiunea în cheie majoră a acestui proiect pe care Teatrul Național din Timișoara l-a imaginat pentru drumul spre anul în care România –prin Timișoara – își va reprezenta identitatea în Europa culturală”, transmit organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare