Atenționare COD PORTOCALIU! Mâine și miercuri 39 de grade Celsius, în Timiș

0
1126

Marţi, 7 iulie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în majoritatea regiunilor, exceptând Bucovina, zona litoralului şi cea montană.

Timișul intră sub cod portocaliu

În după-amiaza zilei de mâine, în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 38-39 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat (foto sus).

cod portocali miercuriMeteorologii au anunțat că în zilele de marţi şi miercuri (7-8 iulie), valul de căldură se va intensifica şi se va extinde în toată ţara (foto alăturat). Miercuri după-masă, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

Spune-ţi opinia civilizat!