Canalul-Bega-Timisoara

În perioada 13 – 26 aprilie 2015, conform estimării realizate de meteorologii români, folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading (Anglia), vremea se schimbă.

În ceea ce privește Banatul, vremea se va răci accentuat, iar media temperaturilor maxime pe întreaga regiune va scădea, de la 21 de grade pe 13 aprilie, la 14 grade pe 14 aprilie. Ulterior, regimul termic va fi în creşete de la o zi la alta, maximele diurne atingând, în medie, 22 de grade pe 16, 17 aprilie. Minimele nocturne vor avea o evoluţie similară, iniţial fiind în scădere de la 7 la 2 grade, apoi în creştere spre medii de 7…8 grade.

La sfârşitul primei săptămâni de prognoză va avea loc o nouă răcire, care va aduce mediile termice la aproximativ 16 grade ziua şi 4 grade noaptea, iar în a doua săptămână maximele se vor situa între 16 şi 18 grade, în timp ce minimele vor fi de 5…6 grade, apropiate de norme.

Probabilitatea pentru ploi la nivel local va creşte după data de 17 aprilie, iar acestea pot fi mai importante cantitativ după data de 21 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here