Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieAutobuzele de mici dimensiuni întârzie. Ce planuri are primăria pentru înnoirea parcului...

Autobuzele de mici dimensiuni întârzie. Ce planuri are primăria pentru înnoirea parcului auto

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Autobuzele de mici dimensiuni pe care Primăria Timișoara le-a cumpărat de la firma Mercedes întârzie. Până când vor sosi acestea, reprezentanții municipalității sunt optimiști și spun că așteaptă încă un tramvai reabilitat.

Conform contractelor încheiate cu Mercedes pentru 3,3, milioane de euro, la Timișoara trebuie să sosească 20 de autobuze de mici dimensiuni și un autocar. În întârziere, primarul Nicolae Robu susține că acestea vor ajunge totuși în următoarele săptămâni și vor fi folosite de RATT la ore de vârf și pentru transportul școlar al elevilor.

„Așteptăm să ne vină și minibuzele, dar e o anumită întârziere în privința lor. Am contractat 20 de minibuze, ele sunt foarte moderne, frumoase, dar, din păcate, iată că nu ne vin așa repede cum ne-am fi dorit noi. Sper să vină în săptămânile următoare. Deci nu mai durează mult, oricum este o chestiune de săptămâni”, a declarat Nicolae Robu.

La Timișoara sunt așteptate și tramvaiele reabilitate. Două dintre acestea sunt în circulație și urmează să sosească în curând și cel de-al treilea, susține primarul. De asemenea, municipalitatea are planuri de a achiziționa tramvaie noi din fonduri europene. Rămâne de văzut în ce măsură acest plan se va concretiza.

„De asemenea ar fi timpul să vină unul dintre cele 12 tramvaie care sunt date la reabilitat, adică al treilea. Două circulă deja prin oraș. Apoi sper să meargă mai ritmic reabilitarea pentru că procesul tehnologic e pus la punct, relațiile cu furnizorii și ar trebui să vină cu o frecvență ridicată tramvaiele reabilitate. Nu stăm rău în ceea ce privește parcul auto, în sensul că avem troleibuze, autobuze. Vom avea tramvaiele înnoite și în curând vor fi în total 14 și vom comanda și reabilitarea altora în 2017, în plus, vrem să și achiziționăm pe fonduri europene tramvaie noi pentru că în exercițiul financiar 2014-2020 pot fi cumpărate pe bani europeni și tramvaie. În fostul exercițiu nu se putea”, a explicat primarul Timișoarei.

[responsive_youtube

1 COMENTARIU

  1. Timisoara arata bine, ca un oras respectabil dintr-o tara civilizata. Mult succes acestor oameni care lucreaza la ingrijirea si modernizarea acestui oras. Toate cele bune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Piaţa Victoriei va fi reabilitată! Primăria Timişoara pregăteşte un concurs internațional de soluții pentru reamenajare

Primăria Timișoara va lansa un concurs internațional de soluții arhitecturale pentru amenajarea zonei Piața...