Autobuzele de mici dimensiuni întârzie. Ce planuri are primăria pentru înnoirea parcului auto

- Advertisement -

Autobuzele de mici dimensiuni pe care Primăria Timișoara le-a cumpărat de la firma Mercedes întârzie. Până când vor sosi acestea, reprezentanții municipalității sunt optimiști și spun că așteaptă încă un tramvai reabilitat.

Conform contractelor încheiate cu Mercedes pentru 3,3, milioane de euro, la Timișoara trebuie să sosească 20 de autobuze de mici dimensiuni și un autocar. În întârziere, primarul Nicolae Robu susține că acestea vor ajunge totuși în următoarele săptămâni și vor fi folosite de RATT la ore de vârf și pentru transportul școlar al elevilor.

„Așteptăm să ne vină și minibuzele, dar e o anumită întârziere în privința lor. Am contractat 20 de minibuze, ele sunt foarte moderne, frumoase, dar, din păcate, iată că nu ne vin așa repede cum ne-am fi dorit noi. Sper să vină în săptămânile următoare. Deci nu mai durează mult, oricum este o chestiune de săptămâni”, a declarat Nicolae Robu.

La Timișoara sunt așteptate și tramvaiele reabilitate. Două dintre acestea sunt în circulație și urmează să sosească în curând și cel de-al treilea, susține primarul. De asemenea, municipalitatea are planuri de a achiziționa tramvaie noi din fonduri europene. Rămâne de văzut în ce măsură acest plan se va concretiza.

„De asemenea ar fi timpul să vină unul dintre cele 12 tramvaie care sunt date la reabilitat, adică al treilea. Două circulă deja prin oraș. Apoi sper să meargă mai ritmic reabilitarea pentru că procesul tehnologic e pus la punct, relațiile cu furnizorii și ar trebui să vină cu o frecvență ridicată tramvaiele reabilitate. Nu stăm rău în ceea ce privește parcul auto, în sensul că avem troleibuze, autobuze. Vom avea tramvaiele înnoite și în curând vor fi în total 14 și vom comanda și reabilitarea altora în 2017, în plus, vrem să și achiziționăm pe fonduri europene tramvaie noi pentru că în exercițiul financiar 2014-2020 pot fi cumpărate pe bani europeni și tramvaie. În fostul exercițiu nu se putea”, a explicat primarul Timișoarei.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img