ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Vrei să vezi cum arată azi şantierul Michelangelo? Îţi arătăm noi! FOTO

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Pe data de 26 aorilie 2014, primarul Timişoarei, Nicolae Robu susţinea că „Circulația va fi reluata în aproximativ o lună, depinde şi de vreme. Lucrările care trebuie executate sunt complexe şi necesită circa patru săptămâni. Am promisiuni că se va lucra şi noaptea de către o parte din echipe. După o lună deschidem circulaţia pe patru benzi, în varianta finală, peste subpasaj. Se va lucra, apoi, doar la partea subterană, dar acolo nu mai sunt operaţiuni complicate” spunea edilul Timişoarei,

Ei bine, dacă pe data de 7 mai 2014 reporterul Vocea Timişului a făcut o „Vizită inopinată pe şantierul Michelangelo” şi a găsit o situaţie demnă de lăudat, de această dată parcă avansarea lucrărilor nu este extrem de vizibilă, dar trebuie să ţinem cont şi de vremea ploioasă din ultimele zile. Lucrarea este aproape de stadiul în care „Se toarnă asfaltul final” aşa cum anunţă Monitorul Primăriei Timişoara în numărul său din luna mai, însă rămâne de văzut dacă primarul îşi va putea respecta termenul impus pentru redeschiderea circulaţiei, cel puţin pe axa sud-nord, adică traversarea prin noua configuraţie a Pieţei Leonardo da Vinci a maşinilor dinspre Complexul Studenţesc înspre şi peste Podul Michelangelo.

Nu ştim încă nimic despre reluarea traficului prin intersecţia respectivă spre strada Cluj, întrucât pe acest tronson nu au fost turnate fundaţiile pentru noua configuraţie a drumurilor, dar, există probabilitatea ca aceasta să se bazeze pe vechea structură de rezistenţă.

Un aspect îngrijorător, la prima vedere, sunt „gurile” de acces în viitorul subpasaj, care sunt pline-ochi de apă. După precipitaţiile masive de care a avut parte Timişoara în ultima săptămână, nici nu este de mirare acest lucru însă suntem curioşi la ce soluţie antiinundare vor recurge inginerii care duc spre finalizare acest proiect, cu atât mai mult cu cât adâncimea sub-pasajului rutier este cu mult mai mare decât cea a traversărilor pe sub viaductele CFR de pe străzile Popa Şapcă şi Jiul, acolo unde Poliţia a fost nevoită să întrerupă traficul din cauza inundării acestora.

Un aspect pozitiv al evoluţiei lucrărilor pe şantierul amintit este cel legat de ridicarea tuturor stâlpilor dedicaţi iluminatului public, o parte dintre aceştia având deja instalate ansamblele destinate iluminatului, fiind chiar funcţionale la ora la care am realizat fotografiile.

Imaginile de mai jos datează de duminică, 18 mai 2014, şi au fost făcute în jurul orei 21:00.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore