În cât timp vom circula peste pasajul Michelangelo? Robu crede că într-o lună. Vezi ce zic constructorii!

- Advertisement -

Nicolae Robu a făcut astăzi o vizită de lucru la șantierul Michelangelo, unde acum se lucrează la realizarea variantei finale de traversare pe axa sud-nord. Astfel, traficul în zonă a fost închis aseară, iar municipalitatea a îndemnat șoferii să folosească rute ocolitoare. Edilul a explicat că muncitorii au pornit la turnarea asfaltului în variant finală, și la hidroizolarea, turnarea betonului și amplasarea bordurilor pe pod.

„A trebuit să închidem din nou traficul în zona Michelangelo, pentru că acum se lucreză la realizarea variantei finale de traversare pe axa sud-nord. Ceea ce am avut pana acum, din decembrie, timp de 5 luni, a fost o solutie improvizata, provizorie, valabilă doar pentru perioada în care se desfășurau anumite lucrări și se putea trece prin santier. Suntem acum într-un moment  foarte important, momentul în care pe pod trebuie să se toarne asfaltul în varianta finală, pe jumătate de pod este deja facută hidroizolația, trebuie pusă și bordura și se va turna asfalt. Pe cealalată jumătate trebuie îndepărtat stratul actual de asfalt, pusă hidroizolația și făcută asfaltarea definitivă precum și montarea bordurilor”, a declarat primarul.

Edilul este de părere că circulația peste pod, pe axa sud-nord, pe cele patru benzi de mers, va fi reluată, în mod permanent de această dată, în aproximativ o lună.

„Circulația va fi reluata în aproximativ o lună, depinde și de vreme. Lucrările care trebuie executate sunt complexe și necesită circa patru săptămâni. Am promisiuni că se va lucra și noaptea de către o parte din echipe. Dupa o lună deschidem circulația pe patru benzi, în varianta finala, peste subpasaj. Se va mai lucra apoi doar la partea subterană , dar acolo nu mai sunt operațiuni complicate”, a explicat Robu.

Constructorii nu sunt însă la fel de optimiști ca edilul, iar Valentin Martinov, unul din reprezentanții firmei care lucrează la subpasaj, a declarat că vor fi necesare cel puțin două luni până se va deschide traficul, și doar în condițiile în care vremea nu se va strica și nu va ploua prea tare.

“Noi speram ca în maxim două luni, pe relația nord-sud, ceea ce înseamna Aleea Sportivilor și strada Cluj. Noi așa estimăm, daca merg toate bine și dacă ne lasă și cel de sus, cu care nu ne putem pune. Ați văzut, la o ploaie s-a terminat . Până ieșim din pământ, la terasament, o ploaie este devastatoare. Lucrăm cu câți oameni trebuie. “ 

Oficialitățile au ținut să infirme și faptul că ar ritmul lucrărilor ar fi fost încetinit datorită apei din sol. Astfel, Nicolae Robu a explicat că muncitorii au fost trimiși în șomaj tehnic pe timpul iernii și de aceea nu s-a muncit la subpasaj.

“Până acum nu s-a ajuns la apa, aici. Au fost tot felul de povești, că s-au oprit lucrările din cauza apei. Niciodată nu au fost oprite lucrările din cauza apei, cu excepția perioadei de iarnă când firmele de construcții nu lucrează ci își trimit angajații în șomaj tehnic. În rest, s-a putut lucra fără nicio problemă cu apa. Este firesc ca la un moment dat să se ajungă la apa freatică, nu la izvoare termale, acestea nu sunt la 20 de metri adâncime”, a încheiat Robu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare