Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Boli de sezon – cum trecem de la vară la toamnă fără să ne îmbolnăvim?

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
20.9 ° C
22.3 °
19 °
44 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Sezonul cald s-a încheiat, iar acum, mai toată lumea încearcă să treacă în sezonul arămiu cât mai uşor. O atenţie deosebită trebuie să aibă cei care suferă de diferite afecţiuni. Pentru că toamna este sezonul în care persoanele cu o imunitate mai scăzută se pot îmbolnăvi foarte repede. Virozele sau multe alte afecţiuni ale căilor respiratorii pot apărea acum chiar şi de la o zi la alta. Cele mai frecvente sunt sinusitele, rinitele şi faringitele, însă pot apărea frecvent şi diferite alergii. Iar pentru a le evita sau pentru a le combate atunci când este cazul, medicii vin cu recomandări.

Unul dintre cei mai importanţi paşi pentru ca trecerea din vară în toamnă să fie uşoară este atenţia la alimentaţie. Chiar dacă uşor uşor legumele şi fructele proaspete vor fi tot mai greu de găsit, medicii recomandă continuarea unei alimentaţii bogate în fribre şi vitamine. Astfel, din meniul zilnic al fiecărei persoane nu ar trebui să lipsească cerealele, fructele sau legumele, chiar dacă sunt conservate. În acest fel, mai ales persoanele meteosesibile pot evita cu succes îmbolnăvirile de sezon, sau chiar uşoarele indispoziţii cauzate de schimbările climatologice. Şi pentru că este deja bine cunoscut efectul ciocolatei asupra organismului, şi aceasta poate fi consumată, cu moderaţie însă.

Pentru ca toamna să ne prindă în cea mai bună formă fizică, nu trebuie să neglijăm nici codul vestimentar. Este foarte important ca, odată cu trecerea temperaturilor caniculare, să nu uităm să scoatem din dulapuri hainele mai groase. Potrivit specialiştilor, diferenţele de temparatură sunt asimilate mai greu de către organism, iar până când corpul se obişnuieste noile condiţii meteorologice, este foarte important să ne îmbrăcăm potrivit temperaturilor la care ne expunem.

Dacă totuşi în perioada de tranziţie de la vară la toamnă apar schimbări importante ale metabolismului, este foarte important să vă adresaţi medicului specialist.

Alexandra Dobre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare