Boli de sezon – cum trecem de la vară la toamnă fără să ne îmbolnăvim?

- Advertisement -

Boli de sezon – cum trecem de la vară la toamnă fără să ne îmbolnăvim? 1Sezonul cald s-a încheiat, iar acum, mai toată lumea încearcă să treacă în sezonul arămiu cât mai uşor. O atenţie deosebită trebuie să aibă cei care suferă de diferite afecţiuni. Pentru că toamna este sezonul în care persoanele cu o imunitate mai scăzută se pot îmbolnăvi foarte repede. Virozele sau multe alte afecţiuni ale căilor respiratorii pot apărea acum chiar şi de la o zi la alta. Cele mai frecvente sunt sinusitele, rinitele şi faringitele, însă pot apărea frecvent şi diferite alergii. Iar pentru a le evita sau pentru a le combate atunci când este cazul, medicii vin cu recomandări.

Unul dintre cei mai importanţi paşi pentru ca trecerea din vară în toamnă să fie uşoară este atenţia la alimentaţie. Chiar dacă uşor uşor legumele şi fructele proaspete vor fi tot mai greu de găsit, medicii recomandă continuarea unei alimentaţii bogate în fribre şi vitamine. Astfel, din meniul zilnic al fiecărei persoane nu ar trebui să lipsească cerealele, fructele sau legumele, chiar dacă sunt conservate. În acest fel, mai ales persoanele meteosesibile pot evita cu succes îmbolnăvirile de sezon, sau chiar uşoarele indispoziţii cauzate de schimbările climatologice. Şi pentru că este deja bine cunoscut efectul ciocolatei asupra organismului, şi aceasta poate fi consumată, cu moderaţie însă.

Pentru ca toamna să ne prindă în cea mai bună formă fizică, nu trebuie să neglijăm nici codul vestimentar. Este foarte important ca, odată cu trecerea temperaturilor caniculare, să nu uităm să scoatem din dulapuri hainele mai groase. Potrivit specialiştilor, diferenţele de temparatură sunt asimilate mai greu de către organism, iar până când corpul se obişnuieste noile condiţii meteorologice, este foarte important să ne îmbrăcăm potrivit temperaturilor la care ne expunem.

Dacă totuşi în perioada de tranziţie de la vară la toamnă apar schimbări importante ale metabolismului, este foarte important să vă adresaţi medicului specialist.

Alexandra Dobre

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Sfatul unui medic din WUHAN despre COVID 19

Iată sfatul unui medic aflat în WUHAN în...

Dacă eşti fumător trebuie să citeşti neapărat acest articol

În principal, persoanele fumătoare sunt direct expuse unor afecţiuni...

ALERTĂ europeană pentru un medicament folosit de mii de românce

Primele rezultate ale necropsiei în cazul tinerei din Arad...

5 sfaturi utile de la medici , care ti-ar putea fi de ajutor

1. Scăpaţi de durere de dinţi fără să deschideţi...

Plantă românească unică în lume. Are beneficii uimitoare

Datorită conţinutului mare de vitamina C, vitaminele B1, B2,...

Din aceeași categorie

Categorii Populare

Articolul precedent
Articolul următor