Odată cu această chartare, un număr de 16 tineri au aderat la acest ONG animaţi de dorinţa de a face proiecte caritabile, de a pune Buziaşul în valoare, trecând astfel la fapte în beneficiul comunităţii din care provin. Conducerea clubului Rotaract este formată din Alexandru Nica – preşedinte, Diana Hudrea – vicepreşedinte, Enyedy Timeea – secretar şi Claudiu Neag – trezorier.

“Rotary este cea mai mare organizaţie neguvernamentală din lume, cu peste 1.200.000 membri. Rotaract este organizaţia de tineret a Rotary, cu membri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 ani. Colaborarea cu rotarienii este unul dintre principalele atuuri pentru serviciul Rotaract în folosul comunităţii, dar şi în dezvoltarea personală şi profesională a acestora. Înfiinţarea acestui club Rotaract, alături de înfiinţarea Interact Buziaş în 2013 şi înfiinţarea Rotary Buziaş în 2005, închide cercul Rotary în Buziaş. Faptul că există un nucleu de tineri de excepţie, dornici de asociere în folosul comunităţii, nu poate decât să ne ofere un licăr de speranţă că, într-o societate unde predomină egoismul, nepăsarea, neimplicarea, mai există semeni dispuşi a investi muncă, timp, efort, bani şi dăruire pentru binele comunităţii”, a declarat Ilie-Lucian Stoinel, preşedinte Rotary Buziaş 2013-2014.

Alături de tinerii proaspăt deveniţi parte a Rotaract s-au aflat Cristian Jurj, responsabil în districtul România-Republica Moldova de înfiinţarea cluburilor Rotaract, şi asistentului de guvernator Costinel Ristache. Ceremonia a fost încheiată cu Balul Caritabil al Primăverii, organizat de Rotaract şi Interact Buziaş la Hotelul Parc din oraş.

Cei care doresc să fie alături de Rotary şi Rotaract o pot face printr-un demers simplu, dar important: direcţionarea a 2% din impozit către Rotary Buziaş prin depunerea formularelor 230 sau 200. Fomularul precompletat poate fi găsit AICI.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.