Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Timișoara, gata să ofere AJUTOR pentru victimele de la București! Când poți dona sânge

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timișorenii sunt așteptați să dea o mână de ajutor victimelor tragediei petrecute în noaptea de vineri spre sâmbătă în clubul Colectiv din București. Îndemnul vine chiar de la managerul general al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, care lansează un apel de solidarizare în vederea donării de sânge, atât de necesar victimelor rămase în viață.

”Momentan, Centrul de Sânge din Timișoara are rezervele asigurate. Suntem alături de victimele nenorocirii de la București, iar începând de luni dimneață, persoanele care doresc să doneze sânge o pot face la Centrul Regional de Transfuzii de lângă Spitalul Județean. O pot face începând de la ora 8:00, de dimineață. În cazul în care colegii de la București ne solicită sprijin înainte de această dată vom anunța alte măsuri, însă, până acum, nu au trecut nici 24 de ore de la tragedie, ceea ce va face ca abia zilele următoare să se facă astfel de solicitări. Suntem pregătiți chiar și în cazul în care ni se solicită transferul unor pacienți către Timișoara, să îi preluăm pentru îngrijiri medicale”, a declarat, pentru www.voceatimisului.ro, Marius Craina, managerul celei mai mari unități medicale din Vestul României.

[AdSense-A]

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara se află pe strada Martir Marius Ciopec, la numărul 5, iar orarul acestuia este în fiecare zi lucrătoare, de la ora 8:00 până la ora 12:00.

Cine poate dona sânge?

Donator de sângă poate fi oricine, cu condiția să îndeplinească câteva condiții. Aceștia trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18-62 ani și o greutate corporală minimă de 50 de kilograme. Tensiunea arterială maxima să nu depăşească 200 mmHg, iar minima 100 mmHg și să nu prezinte următoarele afecţiuni: boli de piele, sechele pulmonare, operaţie de ulcer.

Ce trebuie făcut înainte de a dona sânge, dimineața?

– să mănânci micul dejun (bogat în glucide și lichide) înainte de a dona, să bei un ceai dulce sau cafea dulce. Micul dejun poate cuprinde pâine cu dulceață, o prăjitură, etc; Înainte de donare, trebuie evitate mesele copioase bogate în grăsimi și însoțite de băuturi alcoolice;
– să nu se consume alcool cu 24 de ore înainte de a dona sânge;
– să nu se fumeze înainte și după donare;

Crucea Roșie din România a anunțat că astăzi, 31 octombrie, necesarul de plasmă și sânge pentru victimele incendiului de la Club Colectiv este asigurat. Pentru a evita aglomerația la centrele de transfuzii, se recomandă persoanelor care vor să doneze să facă acest gest salvator, începând de luni, 2 noiembrie, întrucât duminica, centrele de transfuzii sunt închise.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

De 1 iunie, fii si tu SuperErou: Donare de sange la sediul Penitenciarului Timisoara

Funcționari publici din cadrul Penitenciarului Timișoara s-au alăturat campaniei ”De 1 iunie, fii și...

Monoxidul de carbon face zeci de victime anual. Sfaturi simple care vă pot feri de tragedii

La nivel na'ional, ]n cursul anului 2018, în aria de activitate a companiei Delgaz...

Academia Mamicilor din Timisoara, campanie de donare de sange pentru copii bolnavi de cancer

Vreţi să faceţi o faptă bună? Academia Mămicilor din Timișoara vă cheamă, pe 20...