Timișoara, gata să ofere AJUTOR pentru victimele de la București! Când poți dona sânge

Timișorenii sunt așteptați să dea o mână de ajutor victimelor tragediei petrecute în noaptea de vineri spre sâmbătă în clubul Colectiv din București. Îndemnul vine chiar de la managerul general al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, care lansează un apel de solidarizare în vederea donării de sânge, atât de necesar victimelor rămase în viață.

”Momentan, Centrul de Sânge din Timișoara are rezervele asigurate. Suntem alături de victimele nenorocirii de la București, iar începând de luni dimneață, persoanele care doresc să doneze sânge o pot face la Centrul Regional de Transfuzii de lângă Spitalul Județean. O pot face începând de la ora 8:00, de dimineață. În cazul în care colegii de la București ne solicită sprijin înainte de această dată vom anunța alte măsuri, însă, până acum, nu au trecut nici 24 de ore de la tragedie, ceea ce va face ca abia zilele următoare să se facă astfel de solicitări. Suntem pregătiți chiar și în cazul în care ni se solicită transferul unor pacienți către Timișoara, să îi preluăm pentru îngrijiri medicale”, a declarat, pentru www.voceatimisului.ro, Marius Craina, managerul celei mai mari unități medicale din Vestul României.

[AdSense-A]

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara se află pe strada Martir Marius Ciopec, la numărul 5, iar orarul acestuia este în fiecare zi lucrătoare, de la ora 8:00 până la ora 12:00.

Cine poate dona sânge?

Donator de sângă poate fi oricine, cu condiția să îndeplinească câteva condiții. Aceștia trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18-62 ani și o greutate corporală minimă de 50 de kilograme. Tensiunea arterială maxima să nu depăşească 200 mmHg, iar minima 100 mmHg și să nu prezinte următoarele afecţiuni: boli de piele, sechele pulmonare, operaţie de ulcer.

Ce trebuie făcut înainte de a dona sânge, dimineața?

– să mănânci micul dejun (bogat în glucide și lichide) înainte de a dona, să bei un ceai dulce sau cafea dulce. Micul dejun poate cuprinde pâine cu dulceață, o prăjitură, etc; Înainte de donare, trebuie evitate mesele copioase bogate în grăsimi și însoțite de băuturi alcoolice;
– să nu se consume alcool cu 24 de ore înainte de a dona sânge;
– să nu se fumeze înainte și după donare;

Crucea Roșie din România a anunțat că astăzi, 31 octombrie, necesarul de plasmă și sânge pentru victimele incendiului de la Club Colectiv este asigurat. Pentru a evita aglomerația la centrele de transfuzii, se recomandă persoanelor care vor să doneze să facă acest gest salvator, începând de luni, 2 noiembrie, întrucât duminica, centrele de transfuzii sunt închise.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

De 1 iunie, fii si tu SuperErou: Donare de sange la sediul Penitenciarului Timisoara

Funcționari publici din cadrul Penitenciarului Timișoara s-au alăturat campaniei...

Academia Mamicilor din Timisoara, campanie de donare de sange pentru copii bolnavi de cancer

Vreţi să faceţi o faptă bună? Academia Mămicilor din...

EXCLUSIV! DGA Bucureşti, operaţiune spectaculoasă la Centrul de Transfuzii din Craiova, unde se făcea comerţ cu sânge

Operațiune spectaculoasă a ofițerilor de la Direcția Generală Anticorupție...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img