Sâmbătă, 18 iulie 2015, începând cu ora 9:00, la Aeroportul din Timișoara va avea loc spectacolul aerian intitulat ”Timișoara Air Show 2015”. Cu această ocazie vor putea fi urmărite evoluţiile piloţilor din cadrul Forţelor Aeriene Române care vor face demonstraţii cu escadrila de elicoptere PUMA IAR 330, cu un avion CJ71 Spartan şi cu aeronave de vânătoare şi intercepţie.

Aeroclubul României va fi prezent cu formaţia ”Hawks of Romania”, cu paraşutiştii din cadrul formaţiei ”Blue Wings” şi cu formaţia de zbor cu avioane ultrauşoare The Pellicand. La acestea se vor adăuga Iacării Acrobaţi care vor încânta spectatorii şi cu efecte pirotehnice, iar Formaţia Asalt îşi va demonstra îndemânarea pe cer.

“Ne dorim ca organizarea anuală a unui spectacol aviatic să devină o tradiţie pentru Timişoara şi regiunea Banatului. Anul trecut am organizat prima ediţie, după o întrerupere de 14 ani; în 2015, Timişoara Air Show este organizat sub egida acestei aniversări cu care ne mândrim: 80 de ani de existenţă neîntreruptă a Aeroportului Timişoara!”, a declarat directorul general al AIT, Daniel Idolu.

Cu această ocazie, participanții la spectacol vor putea vizita o expoziţie de aeronave şi echipamente utilitare. Totodată, în ziua mitingului aerian, începând cu ora 8:30, Regia Autonomă de Transport Timișoara va suplimenta cursa Expres 4 care va circula din 15 în 15 minute de la Bastion la Aeroport şi retur. Organizatorii Timişoara Air Show 2015, Aeroportul Internaţional Timişoara şi Statul Major al Forţelor Aeriene, se bucură de sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi al Asociaţiei Patronale a Aeroporturilor din România, precum şi al altor instituţii publice şi societăţi comerciale.