Iarna nu-i ca vara. Aeroportul Timişoara, pregătiri intense pentru venirea sezonului rece

0
404
Aeroportul Internaţional Timişoara

Aeroportul Timişoara este pregătit de venirea iernii. Conducerea aeroportului a anunţat că au fost făcute toate pregătirile necesare pentru a aeronavele să decoleze şi să aterizeze în condiţii de siguranţă.

„Ca în fiecare an, până în 15 octombrie finalizăm această activitate de pregătire pentru sezonul de iarnă. Suntem foarte riguroşi cu aceste pregătiri şi suntem extrem de atenţi şi în ceea ce priveşte degivrarea şi antigivrarea aeronavelor sau curăţarea pistei de decolare şi aterizare, atunci când este cazul, deoarece pentru administraţia Aeroportului Timişoara, siguranţa pasagerilor este mai presus de orice”, a declarat Daniel Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara.

„În ceea ce priveşte aprovizionarea cu substanţe degivrante şi antigivrante pentru aeronave, există în prezent un stoc de 25 de tone de lichid degivrant şi antigivrant, iar pentru suprafeţele de mişcare (pistă, căi de rulare, parcare aeronave şi parcare autoturisme) există o rezervă de 20 tone, atât substanţe solide cât şi lichide. Aceste cantităţi vor fi reînnoite periodic, în funcţie de necesităţi. Aeroportul deţine şi două utilaje de degivrare pentru aeronave, iar pentru deszăpezirea tuturor suprafeţelor vor putea fi folosite alte 10 utilaje. (…) Toate utilajele de deservire tehnică a aeronavelor au fost verificate pentru a funcţiona în parametrii optimi. De asemenea, au fost verificate şi instalaţiile de încălzire şi recirculare a aerului din incinte, pentru a se asigura confortul pasagerilor în aerogară, dar şi a personalului aeroportuar în clădirile administrative”, a departamentul de comunicare al aeroportului.

image_pdfimage_print

Spune-ţi opinia civilizat!