PNTCD.Still011

Ciprian Mihok, președintele partidului,  îl acuză pe edil că una zice și alta face. Conform țărănistului, deși primarul ar fi declarat că :„cei care susțin că licitațiile la primărie sunt câștigate de firme de partid ar trebui să știe că nu le merge cu mine așa, ar trebui să se oprească, când o firmă câștigă o licitație la jumătate de preț, dacă întâmplător are o simpatie politică, licitația s-a câștigat pentru că totul era la jumătate de preț, nu pentru simpatii politice. Eu cred că trebuie să fim corecți și cinstiți, iar licitațiile sunt așa în primăria Timișoara. Grupurile de interese cred că, prin presiune , vor stabili cine câștigă licitațiile”, licitația pentru reabilitarea termică a 65 de imobile din Timișoara s-ar fi făcut de o firmă abonată la primărie, numită Proiect C&A SRL, condusă de Cristan Palade, membru PNL. În conferința de presă, ținută astăzi la sediul PNȚCD, Mihok a explicat de ce crede el că aceste contracte sunt semnate pe bază de favoritisme:

„Astăzi vă prezint o firmă a unui necunoscut, Cristian Palade, membru PNL. Firma lui care se numește Proiect C&A SRL și face proiecte pe bandă rulantă pentru reabilitări de blocuri și proiecte tip studiu pentru primărie. În campania electorală, Nicolae Robu, primarul Timișoarei spunea că această schimbare în bine, nu știu binele cui, înseamnă izolarea termică a 200 de blocuri pe an. Această izolare termică nu s-a scos la licitație pentru că probabil sumele nu sunt la nivelul de a se încadra la o licitați publică. Rezultatul acestei activități a constat în semnarea contractelor de servicii, nr. 14 pe 24.01.2013 pentru cei care au oferit serviciile de consultanță în întocmirea acestei cereri de finanțare și, culmea, contractul nr. 5 pe 14.01.2013 pentru serviciile de proiectare și inginerie, încheiat cu SC Proiect C&A SRL din localitatea Timișoara. Deci prima dată se încheie contractul pentru servicii de proiectare, după aceea se întocmește documentația pentru cererile de finanțare.  Important e că acest C&A intră în cărți. Ce aș dori să sesizez e că acest formular de cerere de finanțare este doar pentru 6 obiective din cele 65 de avize prezente aici, 65 de avize pentru 65 de imobile pentru reabilitare termică, toate oferite pe bandă rulantă acestui Proiect C&A SRL.”

Țărănistul susține mai departe că această reabilitare termică nu trebuia să se facă pe bază de atribuire doarece proiectul depășește cu mult suma la care se poate apela la o asemenea procedură, costurile totale fiind aproximativ 11 milioane de euro.

„Adică facem reabilitare termică dar cu tovarășii colegi și toate date unuia, toate prin atribuire directă, toate ouăle într-un coș. În contract este prevăzut prețul pentru 6 astfel de  reabilitări, dintr-un total de 65 , valoarea totală a cererii fiind de 4.477.483 lei. One million euro ori 11. Ok, din care valoare neeligibilă, exigibile, legibile, contribuție proprie și așa mai departe. Astfel la programul operațional regional 2007-2013. axa prioritară nr 1 , citez, „sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor, poli urbani de creștere” studiu elaborat în 28.05.2013, firma penlistului Cristian Palade apare în proiect la mai multe capitole. La toate proiectele de reabilitare din Timișoara există mai nou o singură firmă? 65 de avize avem, am numărat de pe siteul primăriei, toate, bineînțeles, avizate favorabil în aceeași dată, 25.04.2013 și toate pentru societatea acestui liberal”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here