COD ROŞU de inundaţii și PORTOCALIU de PLOI! Județul Timiş e în ALERTĂ!

- Advertisement -

Sudul judeţului Timiş se află, cel puțin până la ora 13:10, sub cod portocaliu de ploi, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Avertizarea vizează localităţile Moraviţa, Jamu Mare, Denta, Gătaia şi Tormac, unde vor fi ploi a căror cantități pot depăşi, izolat, 50 de litri pe metru pătrat, însă se vor putea întâlni și descărcări electrice frecvente, însoțite de intensificări de scurtă durată ale vântului.

INHGA face de asemenea un anunț deloc favorabil: „Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Cernovăţ, afluent al Caraşului din judeţul Caraş-Severin”, se arată în avertizarea emisă de instituție. Potrivit hidrologilor, în următoarele ore se pot produce astfel de fenomene şi pe alţi afluenţi ai Caraşului, dar și pe râurile din județul Timiș.

Până în această seară, la ora 21.00, sunt sub cod roşu de inundaţii, conform unei avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor râurile Moraviţa şi Bârzava. Hidrologii avertizează că fenomenele se pot produce, cu probabilitate şi severitate mai mare, în bazinul hidrografic Moraviţa.

De asemenea se află sub cod galben de inundații râurile: Bega Veche, Nera, bazinul superior și mijlociu al Begãi, bazinul superior al Timișului, Pogăniș (județele Caraș Severin și Timiș).

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

STPT reia transportul cu vaporaşele pe Bega, din 1 martie!

Transportul public de pe Canalul Bega își reia activitatea...

Cod galben de vânt, în Timiş! Sunt aşteptate şi ploi însemnate cantitativ

Meteorologii au emis miercuri un cod galben de vânt...

Cod portocaliu de VIJELIE, in judetul Timis

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, în urmă...

VIDEO REVOLTĂTOR Dejecțiile produse de firma Smithfield, deversate direct în Bega

Cunoscută pentru activitatea în domeniul creşterii porcinelor, compania Smithfield...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img