Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialCOD ROŞU de inundaţii și PORTOCALIU de PLOI! Județul Timiş e în...

COD ROŞU de inundaţii și PORTOCALIU de PLOI! Județul Timiş e în ALERTĂ!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Sudul judeţului Timiş se află, cel puțin până la ora 13:10, sub cod portocaliu de ploi, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Avertizarea vizează localităţile Moraviţa, Jamu Mare, Denta, Gătaia şi Tormac, unde vor fi ploi a căror cantități pot depăşi, izolat, 50 de litri pe metru pătrat, însă se vor putea întâlni și descărcări electrice frecvente, însoțite de intensificări de scurtă durată ale vântului.

INHGA face de asemenea un anunț deloc favorabil: „Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Cernovăţ, afluent al Caraşului din judeţul Caraş-Severin”, se arată în avertizarea emisă de instituție. Potrivit hidrologilor, în următoarele ore se pot produce astfel de fenomene şi pe alţi afluenţi ai Caraşului, dar și pe râurile din județul Timiș.

Până în această seară, la ora 21.00, sunt sub cod roşu de inundaţii, conform unei avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor râurile Moraviţa şi Bârzava. Hidrologii avertizează că fenomenele se pot produce, cu probabilitate şi severitate mai mare, în bazinul hidrografic Moraviţa.

De asemenea se află sub cod galben de inundații râurile: Bega Veche, Nera, bazinul superior și mijlociu al Begãi, bazinul superior al Timișului, Pogăniș (județele Caraș Severin și Timiș).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare