Bosavi-giant-woolly-rat-by-Kristofer-Helgen1
Sobolanul gigant Bosavi Wooly

Zilele trecute au fost aplicate o serie de sancțiuni pentru persoanele fizice și juridice care nu au efectuat dezinsecția și deratizarea în clădirile în care locuiesc sau pe care le folosesc, la Timișoara. Polițiștii locali au aplicat 11 amenzi pe această linie și anunță că verificările abia au început.

Polițiștii locali din cadrul Serviciul Protecția Mediului au efectuat în cursul săptămânii trecute o serie de verificări pe linia depistării situațiilor în care proprietarii de imobile sau cei care le folosesc în calitate de chiriași nu efectuează lucrările de deratizare și dezinsecție, prin operatori specializați, existând sesizări cu privire la prezența acestor dăunători. Au fost constatate nereguli și s-au aplicat sancțiuni pe străzile Dacilor, Petru Rareș, Zăvoi, Ecaterina Teodoroiu, Costache Negruzzi, Piața Traian, atât la persoane fizice – asociații de locatari, cât și la societăți comerciale, la punctele de lucru și în spațiile de depozitare a mărfurilor.

Oamenii legii au întocmit un număr de 11 procese verbale de constatare a contravenției în valoare totală de 11.500 lei. De altfel, anul acesta au mai fost aplicate astfel de sancțiuni în zone precum strada Gării, Eroilor de la Tisa, Buziașului sau Ion Ionescu de la Brad.

”Polițiștii locali efectuează verificări și pe această linie, în cazul în care există sesizări cu privire la existența rozătoarelor și a insectelor, potrivit HCL 371/2007 modificată fiind obligația proprietarilor, respectiv asociații de locatari și a agenților economici să efectueze lucrări de dezinsecție și deratizare în imobilele în care locuiesc sau pe care le folosesc sub orice formă”, transmit oamenii legii. Sancțiunile pentru nerespectarea acestor prevederi sunt între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.500 și 2.500 lei pentru persoanele juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here