Comercianţii de ocazie care vând produse pirotehnice ILEGALE, luaţi în vizor de jandarmii Grupării Mobile din Timişoara

- Advertisement -

Jandarmii Grupării Mobile din Timişoara, au surprins un bărbat în zona pieţei Iosefin din municipiul Timişoara, cu un portbagaj plin cu materiale pirotehnice de sezon, iar posesorul acestora s-a ales cu dosar penal.

În după-amiaza zilei de 18 decembrie, a.c., jandarmii din cadrul Grupării Mobile din Timişoara, au observat un autoturism Ford Fiesta care le-a atras atenţia şi un bărbat care căuta în portbagajul maşinii. La vederea jandarmilor, acesta a vrut să închidă portbagajul şi să fugă. Acesta a fost legitimat, jandarmii stabilind că se numeşte David H. în vârstă de 29 de ani din municipiul Timişoara. Întrebat de provenienţa articolelor pirotehnice din maşină, tânărul a reacţionat nervos şi s-a lovit cu capul de Ford, strigând că jandarmii îl bat.

Bărbatul a fost condus la sediul unităţii unde, la cererea acestuia, a fost solicitat un echipaj medical de urgenţă deoarece avea „dureri de cap”. Era şi normal, având în vedere că jandarmii i-au ridicat în vederea confiscării, peste 10.000 de articole pirotehnice, clasele 2 -4, a căror deţinere sau comercializare este interzisă prin lege. Persoana în cauză a fost condusă la sediul unităţii pentru întocmirea actelor de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Pe această cale, jandarmii doresc să aducă la cunoştinţa cetăţenilor faptul că şi deţinerea, nu numai comercializarea de articole pirotehnice, constituie infracţiune şi se pedepseşte conform legii sau se pot supune riscului de producere a unor accidente de vătămare corporală din cauza folosirii materialelor pirotehnice.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare