Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentConcert inedit la Domul Romano-Catolic din Timisoara. Se pot asculta arii-rugaciune din...

Concert inedit la Domul Romano-Catolic din Timisoara. Se pot asculta arii-rugaciune din opere celebre

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Trei artiști lirici de primă mână schimbă scena cu o catedrală, la Timișoara. Domul Romano-Catolic din capitala Banatului va găzdui un concert inedit de ”arii-rugăciune” din opere celebre, intitulat Opera Sacra.

Pe data de 13 octombrie 2018, începând cu ora 19:00, timișorenii sunt invitați să ia parte la un concert inedit de „arii-rugăciune” din opere celebre, intitulat Opera Sacra. În cadrul evenimentului își dau concursul trei artiști lirici formați la scoala românească de cânt, cu cariere importante atât în țară, cât și în străinătate: soprana Paula Iancic, basul Bogdan Taloș și mezzosoprana Aura Twarowska.

Paula Iancic și-a început studiile muzicale la Liceul de Arte ”Sabin Drăgoi” din Arad, unde a urmat cursuri de pian și canto. A absolvit apoi Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și, la numai 24 de ani, tânăra soprană se poate mândri cu o bogată activitate scenică în țară și peste hotare. A cântat pe scenele Operelor Naționale din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, fiind invitată pe scenele filarmonicilor din Arad, Cluj, Iași, Târgu-Mureș, Botoșani, cât și pe scena Sălii Radio București și a Ateneului Român. Din 2016, Paula Iancic s-a alăturat studioului de operă de la Bayerische Staatsoper München, devenind astfel solista uneia dintre cele mai prestigioase opere din lume.

Basul Bogdan Taloş a studiat muzica de foarte tânăr. În 2005 a absolvit Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. De atunci a obținut numeroase premii la festivaluri din țară și din străinătate. A cântat cu Orchestra Simfonică din Haifa, Israel, și din 2014 este membru al colectivului Deutsche Oper Am Rhein.

Aura Twarowska se dedică vieții muzicale de la 6 ani prin studiul pianului, al mandolinei și cel al cântului, în Lugojul natal. A cântat pe scena Filarmonicii Banatul din Timișoara ca membră a corului condus de maestrul Diodor Nicoară. Este absolventă a Facultății de Muzică din Timișoara și are un masterat la Universitatea de Muzică din București. Din 2010 este doctor în muzică. A debutat în anul 1998, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara, în rolul titular din” Carmen” de G. Bizet. Cariera sa artistică se îmbogățește cu multe roluri de operă, alături de și mai multe partituri vocal-simfonice. Colaborările și turneele internaționale îi facilitează întâlnirea cu teatrele europene, toate acestea conducând la angajarea sa ca solistă a Operei de Stat din Viena în anul 2007. ”Si în opera, ca și în realitate, la bucurie, la necaz sau suferință, oamenii se întorc spre Divinitate și cer ajutor, protecție, îndurare sau mulțumesc pentru darurile pe care le-au primit”, spune mezzosoprana Aura Twarowska, directorul artistic al acestui eveniment, căreia îi aparține această inițiativă.

Lectorul universitar dr. Silviana Cîrdu va fi cea care îi va acompania la orgă pe soliști. Acestora le va sta alături și un cor format din artiști lirici timișoreni, reunit sub bagheta maestrului Lucian Onița.

Se vor cânta lucrari de W. A. Mozart, G. Verdi, P. Mascagni, Fr. Halevy, R. Wagner, iar organizatorii au decis că accesul publicului la acest eveniment să fie liber.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Enthousiasmos și Asociația Culturală Kratima, în colaborare cu Dieceza Romano-Catolică de Timișoara, Oficiul de Muzică Sacră, și este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Concert hip-hop cu Phunk B, la Timisoara

Phunk B revine în Clubul Capcana pentru un concert 100% hip-hop pentru fanii din...

Trupa Rockabil isi lanseaza noul album LIVE, la Timisoara

Trupa Rockabil își lansează noul album, intitulat ”Un cântec promis”, sâmbăta, 1 februarie 2020,...

Teo Milea concertează la Timisoara, in cadrul unui turneu national

Pianistul Teo Milea concertează în România în perioada 24 Ianuarie - 11 februarie 2020....