Micuţii Peregrini poposesc la Casa Artelor

0
628

Concertul de world music ce va avea loc miercuri, 19 februarie, începând cu orele 19:00, la Sala StudioArt din Casa Artelor, invită publicul la o călătorie muzicală în bogăţia trecutului istoric timişorean. Începând cu muzica medievală, o muzică de divertisment, precum şi o parte integrantă a vieţii zilnice. De la menestrelii şi trubadurii hoinari ce călătoreau din sat în sat, cântând despre cavaleri sau dragoste şi până la epoca Timişoarei anilor 1800 impregnate de multiculturalitate.

Peregrinii sunt un grup de tineri despre care se zvoneşte că au crescut în şapte luni cât alţii în şapte ani. Micii menestreli sunt toţi instruiţi de Şcoala Populară de Artă şi au crescut cu istoria Timişoarei în inimă. Descoperind bogăţia culturală ce zace în trecutul oraşului de pe Bega, aceştia doresc să o împărtăşească şi celorlalţi prin muzică. Imaginea unor copii frumoşi, îmbrăcaţi în ţinute de inspiraţie istorică, talentul pe care îl dovedesc şi sufletul pe care îl pun în interpretare ajută muzica să lase o amintire de neuitat spectatorilor acestei modalităţi inedite de a reînvia trecutul.

După debutul din primăvara trecută, de la Sinagogă din Cetate, Peregrinii au urcat pe scena alături de Emil Kindlein la Gală Microfonul de Argint şi pe scenele din Parcul Copiilor, au cântat de Ziua Transportului Public, în Piaţa Traian la deschiderea Târgului Breslelor şi pe scena mare a Zilelor Cartierului Fabric, precum şi la Zilele Aradului.

Spune-ţi opinia civilizat!