Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

A trecut în neființă Ioan Ciosescu, câștigător al Cupei Românei cu Știința Timișoara în 1958

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ioan Ciosescu s-a născut la Arad dar a ales să joace în Timișoara. După o scurtă perioadă petrecută la UTA, în 1952 intră la Facultatea de Medicină din Timișoara și se trasferă la Știința unde joacă prinde primul meci în Divizia A în 1954. Marchează chiar la debut, împotriva Jiului. Joacă la echipa timișoreană timp de patru ani, marcând 67 de goluri în 99 de meciuri. În 1958 câștigă Cupa României.

Antrenorii vremii povestesc despre el că era un maestru al amplasamentului, cu un simț dezvoltat al porții și un șut puternic. Ca o confirmare a talentului său, în în sezonul 1955-1956 ajunge pentru prima oară golgeter, cu 18 goluri. Sezonul următor îl găsește la fel de „inspirat”, și câștigă din nou titlul de cel mai bun marcator, cu 22 de goluri.

În 1958 termină facultatea și este repartizat la Constanța. Se transferă la Farul Constanța și reușește să salveze echipa de la retrogradare. În 1962 echipa de la malul mării trece în eșalonul second, dar Ciosescu continua să înscrie pe bandă rulantă și încheie sezonul cu 36 de goluri, devenind cel mai bun marcator al seriei de est și neoficial al României.

În 1964 se întoarce în orașul natal, la Arad unde se retrage din fotbal pentru a profesa ginecologia pe care o absolvise la Timișoara.

„Am bătut odată cu Știința pe Târgu Mureș cu 5-2. În ziarul local, ziaristul care a scris cronica a concluzionat: În afara faptului că a înscris 4 goluri, Ciosescu nu a făcut nimic” rememora fotbalistul într-un interviu.

Odihnească-se în pace!

sursa foto: www.old.banateanul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

SCM Politehnica Timisoara a cucerit Cupa Romaniei la handbal masculin

Echipa masculină de handbal SCM Politehnica Timișoara a dispus, duminică seara, de CSA Steaua...

Meciul Dinamo Bucuresti – UVT Agroland Timisoara, din Cupa Romaniei, amanat pe final de luna

Partida din primul tur al Cupei României la volei feminin, dintre Dinamo București și...

Ripensia, SET la zero în fața Pobedei Dudeștii Vechi, pentru un nou parcurs lung în Cupa României

La doar puțin timp după eliminarea de pe stadionul Dan Păltinișanu în fața celor...