Maestrul Alifantis îşi începe turneul naţional în inima Banatului

- Advertisement -

Timişoara este primul oraş din cele mai bine de 30 de oraşe prezente în turneul naţional susţinut în 2014 de Nicu Alifantis pentru promovarea celui mai nou proiect muzical lansat anul trecut, Mozaic. Totodată, este singurul oraş, cu excepţia Bucureştiului, în care artistul urcă pe scenă în compania band-ului Mozaic, construit special pentru acest album.

Nicu Alifantis s-a născut la Brăila, fiind unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de folk din România. Angajat în 1975 la Teatrul Maria Filotti, devine cunoscut și îndrăgit de public pentru ca în 1976 Electrecord-ul să-i editeze primul single, Cântec de noapte. Timp de 29 de ani, până în anul 2002, artistul a susţinut peste 4.000 de concerte. În aprilie 1999 înființează Fundația Nicu Alifantis cu scopul de a promova „proiecte artistice în care valoarea, forța și autenticitatea vor fi primordiale”. Unul dintre cei patru „corifei” (alături de Andrieş, Baniciu şi Vintilă) este interpretul pieselor folk, atât de cunoscute şi iubite şi de public, precum stănescienele „Ce bine că eşti!” sau „Emoţie de toamnă”, „Balada blondelor iubiri”, „Umbra”, „Balada dromaderelor” etc.

[responsive_youtube

Ultima apariţie a maestrului Alifantis la Timişoara a fost în luna lui decembrie a anului trecut, când a susţinut un recital în închiderea evenimetului „ROST – Esenţe, gusturi şi stări româneşti”, în cadrul City Business Conference Centre.

Evenimentul va avea loc în cadrul Filarmonicii Banatului, duminică 23 februarie, începând cu orele 20:00. Preţul biletelor variază între 15 – 35 lei şi pot fi achiziţionate de pe Eventim.ro, din reţeaua magazinelor Orange, Germanos, la casieria Teatrului Naţional Timişoara şi din librăriile Cărtureşti.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Concert hip-hop cu Phunk B, la Timisoara

Phunk B revine în Clubul Capcana pentru un concert...

Trupa Rockabil isi lanseaza noul album LIVE, la Timisoara

Trupa Rockabil își lansează noul album, intitulat ”Un cântec...

Teo Milea concertează la Timisoara, in cadrul unui turneu national

Pianistul Teo Milea concertează în România în perioada 24...

Paula Seling colinda in Ajunul Craciunului la Timisoara

Paula Seling vă aduce la Timișoara concertul ”Colindăm, Colindăm”,...

Concert tribut Led Zeppelin, la Timisoara, cu sarbii de la Melmac Riders

Vineri, cu începere de la ora 21:00, timișorenii care...

Nicu Alifantis canta la Timisoara, in turneul Memorabilia

Una dintre cele mai mari voci ale folkului românesc,...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img