Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentMaestrul Alifantis îşi începe turneul naţional în inima Banatului

Maestrul Alifantis îşi începe turneul naţional în inima Banatului

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timişoara este primul oraş din cele mai bine de 30 de oraşe prezente în turneul naţional susţinut în 2014 de Nicu Alifantis pentru promovarea celui mai nou proiect muzical lansat anul trecut, Mozaic. Totodată, este singurul oraş, cu excepţia Bucureştiului, în care artistul urcă pe scenă în compania band-ului Mozaic, construit special pentru acest album.

Nicu Alifantis s-a născut la Brăila, fiind unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de folk din România. Angajat în 1975 la Teatrul Maria Filotti, devine cunoscut și îndrăgit de public pentru ca în 1976 Electrecord-ul să-i editeze primul single, Cântec de noapte. Timp de 29 de ani, până în anul 2002, artistul a susţinut peste 4.000 de concerte. În aprilie 1999 înființează Fundația Nicu Alifantis cu scopul de a promova „proiecte artistice în care valoarea, forța și autenticitatea vor fi primordiale”. Unul dintre cei patru „corifei” (alături de Andrieş, Baniciu şi Vintilă) este interpretul pieselor folk, atât de cunoscute şi iubite şi de public, precum stănescienele „Ce bine că eşti!” sau „Emoţie de toamnă”, „Balada blondelor iubiri”, „Umbra”, „Balada dromaderelor” etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare