Maestrul Alifantis îşi începe turneul naţional în inima Banatului

0
577
Foto:Claudia Leonescu

Timişoara este primul oraş din cele mai bine de 30 de oraşe prezente în turneul naţional susţinut în 2014 de Nicu Alifantis pentru promovarea celui mai nou proiect muzical lansat anul trecut, Mozaic. Totodată, este singurul oraş, cu excepţia Bucureştiului, în care artistul urcă pe scenă în compania band-ului Mozaic, construit special pentru acest album.

Nicu Alifantis s-a născut la Brăila, fiind unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de folk din România. Angajat în 1975 la Teatrul Maria Filotti, devine cunoscut și îndrăgit de public pentru ca în 1976 Electrecord-ul să-i editeze primul single, Cântec de noapte. Timp de 29 de ani, până în anul 2002, artistul a susţinut peste 4.000 de concerte. În aprilie 1999 înființează Fundația Nicu Alifantis cu scopul de a promova „proiecte artistice în care valoarea, forța și autenticitatea vor fi primordiale”. Unul dintre cei patru „corifei” (alături de Andrieş, Baniciu şi Vintilă) este interpretul pieselor folk, atât de cunoscute şi iubite şi de public, precum stănescienele „Ce bine că eşti!” sau „Emoţie de toamnă”, „Balada blondelor iubiri”, „Umbra”, „Balada dromaderelor” etc.

Ultima apariţie a maestrului Alifantis la Timişoara a fost în luna lui decembrie a anului trecut, când a susţinut un recital în închiderea evenimetului „ROST – Esenţe, gusturi şi stări româneşti”, în cadrul City Business Conference Centre.

Evenimentul va avea loc în cadrul Filarmonicii Banatului, duminică 23 februarie, începând cu orele 20:00. Preţul biletelor variază între 15 – 35 lei şi pot fi achiziţionate de pe Eventim.ro, din reţeaua magazinelor Orange, Germanos, la casieria Teatrului Naţional Timişoara şi din librăriile Cărtureşti.

Spune-ţi opinia civilizat!