Consilierii locali ai PSD din Timișoara, anunț de ULTIMĂ ORA: ”Nu mai votăm niciun proiect!”

- Advertisement -

Scandalul finanțării echipei de fotbal Politehnica Timișoara în perioada în care aceasta era patronată de Marian Iancu, și implicit solicitarea PSD Timiș, adresată primarului orașului de pe Bega de a-l demite pe secretarul instituției, ia amploare.

Cu puțin timp în urmă, social-democrații din Timișoara au luat o decizie radicală, care ar putea pune în dificultate anumite proiecte al municipalității. ”În urma ultimelor evenimente care au o strânsă legătură cu Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local al Municipiului Timişoara, mai exact decizia Justiţiei referitoare la finanţarea ilegală a echipei de fotbal Politehnica Timişoara, Grupul PSD va propune celorlalţi consilieri municipali să nu mai votăm niciun proiect însoţit de aviz de legalitate semnat de domnul Ioan Cojocari. Potrivit instanţei de judecată, Ioan Cojocari se face în mare măsură vinovat pentru finanţarea ilegală cu 31,6 milioane de lei a echipei de fotbal, decizia judecătorilor demonstrând clar incompetenţa domnului Cojocari” susține Alfred Simonis, unul dintre consilierii locali ai orașului.

Deși i-au transmis în urmă cu câteva zile primaruui Nicolae Robu, să ”scape” de Cojocari, edilul-șef de pe Bega nu a luat nicio măsură în acest sens, motiv pentru care Simonis spune că îl someză pe Robu să ia măsurile care se impun într-o astfel de situație. ”Îl somăm din nou pe Nicolae Robu să ia măsurile legale pentru eliberarea din funcţie a secretarului Ioan Cojocari, promisiune neonorată din campania electorală, şi să demareze procedurile de recuperare a prejudiciului. Considerăm prioritate aceste două măsuri, însă totul depinde de edilul Timişoarei, cel care este mult mai preocupat de soarta presei şi a jurnaliştilor timişoreni decât de soluţionarea problemelor reale cu care se confruntă instituţia pe care o reprezintă”.

Finanțarea clubului Poli Timișoara din ”era” Iancu se extinde, iar acest fapt pare să-i preocupe extrem de mult pe social democrați, singurii care nu au fost de acord la vremea respectiv cu ”sponsorizare” echipei patronate de Marian Iancu, cel care la această oră este închis în penitenciar. ”Problema finanţării Politehnicii Timişoara cu bani publici se agravează pe zi ce trece. Astăzi, Direcţia Naţională Anticorupţie l-a pus sub acuzare pe fostul preşedinte al CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu din cauza alocării de fonduri către echipa de fotbal”, mai spune Alfred Simonis.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img