Photo0377

Conform deputatului PDL – Cornel Sămărtinean, actualul Guvern USL nu se ocupă de o relansare economică reală a României, ci de o închidere contabilă a bugetului. Mai mult decât atât, din punctul său de vedere, măsurile ce vor fi luate de guvernanţi vor bloca şi ce a mai rămas din economia care cât de cât mai funcţionează în România.

Acesta anticipează că în România vom avea preţul cel mai mare la motorină, din Europa, în comparativ cu ţări precum Austria, Franţa, Spania şi Belgia. Mărirea taxei carburanţilor cu şapte eurocenţi de la 1 ianuarie nu vine în sprijinul posibilelor investiţii de care are nevoie România. Deputatul mai crede că reducerea CAS-ului nu e cuprinsă în proiectul de buget ce va fi prezentat în parlament în 2014. Dacă CAS-ul nu va fi redus corect vor fi efecte negative asupra mediului privat.

PDL-ul cere de urgenţă ca Guvernul USL să îşi facă un plan de măsuri urgente de salvare a economiei, a mediului de afaceri, a mediului de investiţii fără de care România, în 2014, ar putea chiar să intre într-o zonă de scădere economică care ne va afecta pe toţi” – a declarat deputatul PDL, Cornel Sămărtinean, într-o conferinţă de presă la sediul PDL Timiş