Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportCorona Brașov și SC Vaslui nu au primit licenţa, iar FC Brașov...

Corona Brașov și SC Vaslui nu au primit licenţa, iar FC Brașov a scăpat. Cum se salvează Poli?

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

„Anul acesta nu evaluăm datoriile către stat și vom vedea dacă e bine sau e rău. Personal, nu am fost de acord cu așa-zisă flexibilitate a procesului de licențiere pentru Liga 1. O altă modificare ar fi neevaluarea calității de membrului afiliat la FRF, care până acum ar fi trebuit să fi fost de 3 ani afiliate pentru a primi. Pe 16 mai se va lua decizia în apel pentru cluburile de Liga a 2-a. În acest moment s-a încheiat procesul pentru cluburile de Liga 1”, a declarat Viorel Duru, la Digi Sport 3.

FC Brașov și Săgeata Năvodari au obținut licența

Două dintre echipele primului eșalon nu au obținut dreptul de a evolua în următorul campionat în Liga I. Dacă SC Vaslui nu a obținut licența pe motiv că are datorii uriașe, Corona Braşov nici măcar nu a solicitat acest demers fiind retrogradată matematic, demult din prima divizie.

„Comisia de Licențiere a refuzat acordarea licenței la trei cluburi: SC Vaslui, FC Brașov și Săgeata Năvodari. Vaslui nu a depus apel și decizia a devenit definitivă. FC Brașov și Săgeata au declarat apel și Comisia a audiat cluburile pe 30 aprilie. În urma analizării motivelor și documentelor, Comisia de Apel a admis apelurile și a acordat licența de participare în Liga 1 pentru cele două echipe.

Se poate depune recurs la TAS în 10 zile și numai directorul de licențiere poate face acest demers, fiindcă echipele nu ar avea un motiv, fiindcă au primit licența. O să analizez motivele care au dus la acordarea licenței. Din ce am studiat, sunt documente justificative care arată condiții minime de licențiere”, a mai explicat Duru.

Astfel, în cazul în care Poli Timișoara încheie competiția internă pe primul loc retrogradabil (locul 15), situație deloc agreabilă pentru suporterii de pe Bega, bănățenii rămân în primul eșalon fotbalistic datorită excluderii moldovenilor de la SC Vaslui din ediția viitoare de campionat. Echipa de pe Bega a obținut licența fără niciun fel de probleme!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Retrogradata in Liga a III-a, Poli Timisoara este ”predata” de Nicolae Robu

Ajunsă în Liga a III-a și intrată în insolvență, echipa de fotbal Poli Timișoara...

Robu le cere plângăcioșilor de la Poli sa plece acasă. Echipa e la un pas de desființare

ACS Poli este la un pas de desființare - o spune chiar primarul Timișoarei,...

La Cugir se poate. Primăria a câştigat procesul împotriva Curţii de Conturi pentru finanţarea echipelor sportive

În 4 octombrie, instanţa a decis: raportul întocmit de Curtea de Conturi prin care...