Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Rezerviștii NU sunt chemați la mobilizare, se arată într-un comunicat MApN

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

După ce Ministerul Apărării Naționale a actualizat certificatul medical eliberat de medicul de familie în vederea prezentării tinerilor la comisia locală de recrutare, au apărut mai multe zvonuri cum că demersul MApN ar fi fost făcut în contextul tensiunilor din Ucraina și ar însemna posibilitatea de recrutarea a rezerviștilor sau a tinerilor între 20 și 35 de ani.

În acest sens, oficialii Ministerului au trimis aseară un comunicat de presă prin care „infirmau categoric” existența unui proces de mobilizare pentru armată, și că acest demers nu are nicio legătură cu eventualele evoluții ale situației vecinilor de la nord.

„Documentul la care se face referire, ordinul comun publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, actualizează modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare, pentru efectuarea vizitei medicale. Acest demers este unul legal, în conformitate cu articolul 27 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, cu modificările şi completările ulterioare, care prevede în mod expres obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document. Acest certificat este unul similar cu cel al soldaţilor şi gradaţilor profesionişti”, se precizează în comunicat.

Mai mult, Ministerul Apărării Naționale consideră că România nu trebuie să „cadă în capcana unui război psihologic”, în contextual în care mai multe televiziuni din Rusia au făcut aprecieri ale forțelor armate ale României.

„Armata României este în măsură să-şi îndeplinească îndatoririle stabilite prin Constituţie, pentru asigurarea securităţii naţionale şi îndeplinirea obligaţiilor internaţionale asumate de România în plan militar. Ca membră a NATO, România ia toate măsurile, conform deciziilor stabilite la nivelul Consiliului Nord-Atlantic, pentru a fi pregătită să contribuie la realizarea obiectivului fundamental al NATO, apărarea spaţiului comun aliat” se mai arată în comunicat.

sursă foto: resboiu.ro

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare