Rezerviștii NU sunt chemați la mobilizare, se arată într-un comunicat MApN

- Advertisement -

După ce Ministerul Apărării Naționale a actualizat certificatul medical eliberat de medicul de familie în vederea prezentării tinerilor la comisia locală de recrutare, au apărut mai multe zvonuri cum că demersul MApN ar fi fost făcut în contextul tensiunilor din Ucraina și ar însemna posibilitatea de recrutarea a rezerviștilor sau a tinerilor între 20 și 35 de ani.

În acest sens, oficialii Ministerului au trimis aseară un comunicat de presă prin care „infirmau categoric” existența unui proces de mobilizare pentru armată, și că acest demers nu are nicio legătură cu eventualele evoluții ale situației vecinilor de la nord.

„Documentul la care se face referire, ordinul comun publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, actualizează modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare, pentru efectuarea vizitei medicale. Acest demers este unul legal, în conformitate cu articolul 27 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, cu modificările şi completările ulterioare, care prevede în mod expres obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document. Acest certificat este unul similar cu cel al soldaţilor şi gradaţilor profesionişti”, se precizează în comunicat.

Mai mult, Ministerul Apărării Naționale consideră că România nu trebuie să „cadă în capcana unui război psihologic”, în contextual în care mai multe televiziuni din Rusia au făcut aprecieri ale forțelor armate ale României.

„Armata României este în măsură să-şi îndeplinească îndatoririle stabilite prin Constituţie, pentru asigurarea securităţii naţionale şi îndeplinirea obligaţiilor internaţionale asumate de România în plan militar. Ca membră a NATO, România ia toate măsurile, conform deciziilor stabilite la nivelul Consiliului Nord-Atlantic, pentru a fi pregătită să contribuie la realizarea obiectivului fundamental al NATO, apărarea spaţiului comun aliat” se mai arată în comunicat.

sursă foto: resboiu.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

VIDEO Realimentarea in zbor a avioanelor F-16 Fighting Falcon, filmata de Fortele Aeriene Romane

Ministerul Apărării Naționale (MApN) din România a publicat o...

Mobilizare de excepţie la Spitalul Judeţean: viaţa unei micuţe de 11 ani, salvată de 21 de medici

Mobilizare spectaculoasă la Spitalul Judeţean Timişoara, unde nu mai...

Armata ucraineană NU RETRAGE armamentul greu din Donbas: Condițiile acordului de la Minsk nu sunt respectate!

Agenția de presă Interfax anunță că Anatoli Stelmah, purtătorul...

Negocierile de la Minsk, la final. Poroşenko şi Putin au ajuns la un ACORD PARŢIAL privind criza din Ucraina

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroșenko, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, preşedintele...

Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat bugetul de stat „pentru primul an de război”

Conform unui comunicat de presă remis la finalul şedinţei...

Din aceeași categorie

Categorii Populare