Aquatim îi învață pe timișoreni cum să se ferească de inundațiile din subsolurile clădirilor

- Advertisement -

Din cauza dezvoltării pieţei imobiliare, multe subsoluri au fost transformate în locuinţe, birouri sau spaţii comerciale. În aceste incinte s-au făcut, astfel, lucrări de modernizare, cum ar fi montarea instalaţiilor sanitare, ceea ce a implicat şi legarea subsolurilor la reţeaua publică de canalizare. Din păcate, legarea instalaţiilor interioare de canalizare la sistemul public s-a făcut în cele mai multe situaţii neautorizat, fără un proiect tehnic care să prevadă soluţiile tehnice adecvate pentru evitarea riscului de inundare al acestor spaţii, prin reţeaua publică, la ploi torenţiale.

Deţinătorii acestor spaţii sunt responsabili de asigurarea condiţiilor adecvate de conectare la reţeaua publică, conform art. 53 (3) din Regulamentul serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare: “imobilele cu subsoluri echipate cu instalaţii sanitare trebuie să se racordeze doar cu respectarea măsurilor speciale anti-refulare din colector spre subsol (clapete, vane sau staţii de pompare a apelor uzate)”.

Aquatim, ca furnizor al serviciilor, poate recomanda soluţii tehnice, oferind la cerere, proiectanţilor sau utilizatorilor serviciilor, consultanţă de specialitate, fără a percepe taxe.

Spre exemplu, una dintre soluţiile posibile este montarea pe reţeaua interioară de canalizare a unei clapete antirefulare, dar, în această situaţie, este foarte important ca apa de ploaie colectată de pe acoperişuri sau alte suprafeţe să fie evacuată după clapetă şi, pe perioada ploilor torenţiale, consumul interior de apă să fie limitat, pentru a evita inundarea. O altă soluţie este colectarea apei de ploaie într-un bazin, de unde să fie refulată cu o pompă în racordul de canalizare, de preferinţă după încetarea ploii şi revenirea sistemului de colectare la regimul normal de curgere.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Schimbarea la fata: cladirea CJ Timis intra in reabilitare cu 8.000.000 de lei

Faţada Palatului Administrativ din Timişoara va intra în reabilitare....

Liberalii și pesediștii din Timiș, bătaie pe locurile din consiliile de administrație SDM și Colterm

Procedură de selecție eșuată pentru consiliile de administrație ale...

Ploile torenţiale de ieri au blocat Timişoara

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe...

Nicolae Robu a salvat de la înec un şofer beat, care a adormit la volan

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe...

Primăria Timişoara, inaugurează o nouă linie de taximetre

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe...

Timişoara, inundată în urma ploilor torenţiale

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img