Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

COŞMARUL de peste 13 ani a luat sfârşit! Deputatul Adrian Diaconu a scăpat de procesul penal definitv şi irevocabil

- Advertisement -

Au trecut cu mult peste 13 ani de la deschiderea unui proces penal – poate cel mai lung din istoria instanţelor de judecată din România, deschis lui Adrian Diaconu, actualmente deputat UNPR, la acea vreme poliţist la Crimă Organizată.

Dacă în luna mai a anului 2014, Diaconu primise o sentinţă în acest dosar, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara a făcut apel împotriva sentinţei penale nr.430 din 9 mai 2014, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală în dosarul nr.7744/325/2012, privind pe intimaţii inculpaţi Şoman Ioan, Diaconu Adrian, Ogrin Angelica, Meosu Doru şi Budriţan Attila. Ei bine, apelul a fost respins ca nefondat şi astfel, se încheie printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă un proces “fabricat”.

“Nu cred că există un proces penal mai vechi decât acesta în România. În ianuarie 2001, la o schimbare de regim politic, doi colonei se băteau pentru preluarea şefiei Crimei Organizate din Timiş, a început o mică răsmeriţă care a generat victime colaterale. Acestea erau Şoman, eu şi un subofiţer de la acea vreme. Împotriva noastră s-a început urmărirea penală pentru presupuse fapte săvârşite în 1997 şi 1998, în ideea că se începe la acea vreme şi, pe parcurs, găsesc ei de ce să se lege. Ei bine, nu au reuşit nici măcar să-l condamne pe căpitan la cele trei luni cât a stat în arest preventiv. În condiţiile acestea s-a dispus ca procesul să se lungească pentru a se ajunge într-un fel sau altul la prescripţia tuturor termenelor” ne-a declarat în exclusivitate Adrian Diaconu, imediat după aflarea sentinţei date la începutul lunii mai.

Vă reamintim că deputatul de Timiş Adrian Diaconu a fost urmărit penal pentru şase infracţiuni de favorizare a infractorului, însă instanţa a dispus încetarea urmăririi penale ca urmare a împlinirii termenului prescripţiei răspunderii penale.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore