Alianță între PSD și UNPR pentru majoritatea în Consiliul Județean Timiș

- Advertisement -

La câteva zile după alegerile locale de duminică, se anunță primele alianțe. După ce s-au certat și înțepat în campanie, PSD și UNPR dau mâna pentru majoritatea în Consiliul Județean.

Înainte de alegerile locale, lui Titu Bojin nu i-a fost acceptată candidatura pentru un nou mandat ca președinte al Consiliului Județean Timiș. Conducerea PSD a decis că, în urma problemelor cu legea ale lui Bojin, nu va mai reprezenta partidul în alegeri. Fostul președinte al Consiliului Județean Timiș a încercat să convingă conducerea centrală a PSD să-l susțină pentru încă un mandat, însă s-a lovit de refuzul președintelui Dragnea. Apoi s-a reorientat. Și-a dat demisia din PSD și a anunțat că va candida independent în alegeri și că nu va schimba un partid cu altul. Nu a fost așa. Câteva zile mai târziu, a semnat adeziunea la UNPR, care l-a prezentat cu mândrie ca principal candidat pentru Consiliul Județean Timiș.

În urma rezultatului alegerilor locale, niciun partid nu a reușit să obțină majoritatea și a început perioada de negocieri. PSD a obținut 16 mandate de consilieri, iar UNPR, trei. Doar câteva zile le-a luat reprezentanților celor două formațiuni politice să uite neînțelegerile de acum câteva săptămâni, când membrii lor se certau pe la televiziuni. Acum au dat mâna pentru a avea majoritatea în Consiliul Județean Timiș, cu 19 mandate.

„Conducerile Partidului Social Democrat, Organizaţia Judeţeană Timiş, şi Uniunii Naţionale pentru Progresul României Timiş au ajuns astăzi la un consens şi au stabilit noua majoritate din judeţ. Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş va fi dat de către PSD, în timp ce UNPR va avea cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei”, au transmis reprezentanții PSD Timiș .

Astfel, în prima ședință de consiliu urmează să fie ales președintele Consiliului Județean Timiș, prin vot. Cel mai probabil acesta va fi primul pe lista PSD, Sorin Grindeanu. Cei trei de pe lista UNPR, care au intrat în noul CJ, sunt Titu Bojin, Ion Răducanu și Viorel Matei.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare