Declarație șoc azi la Curtea de Apel în dosarul Moravița

- Advertisement -
Azi a fost un nou termen în Dosarul Moravița și timp de două ore, inculpatul Ivana Marin a dat o declarație șocantă. La începutul acesteia a afirmat că Dosarul Moravița este unul fabricat și în susținerea afirmațiilor sale a prezentat un Contract de atribuire a unei licitații efectuată de către DNA în 28.09.2010.

A afirmat că acel contract are numărul 3482 și printre altele a fost cumpărat un Soft pentru Prelucrare Imagini. Când a fost întrebat de unde știe acest lucru, a afirmat că atribuirea contractului a fost făcută prin licitație publică.

Ivana Marin a mai afirmat că acel contract a fost atribuit firmei ANDYTEH CONCEPT S.R.L. care apare cu zero angajați, iar în momentul în care a încercat să vorbească și de alte contracte cu statul ale acestei firme a fost oprit de Președintele Completului. Ulterior inculpatul a declarat că toate filmările făcute de către investigatorul acoperit au fost modificate, probabil cu acel Soft achiziționat spunând că filmările care au fost prezentate ca fiind făcute în lunile octombrie, noiembrie, decembrie și ianuarie apar că au fost făcute în lunile ianuarie, februarie, martie și aprilie. A vrut chiar să facă o demonstrație care să-i susțină afirmațiile dar nu a fost lăsat pe motiv că pentru aceasta este nevoie de expertiză.

În continuare Ivana Marin a declarat că după ce a fost arestat, în timp ce se afla într-un birou al DNA, un ofițer de poliție judiciară pe nume Damian i-a spus” să nu se mai agite că toate filmările care îl incriminează pe investigatorul acoperit au fost Șterse”. 

În momentul în care a fost întrebat despre cele șase acte materiale de luare de mită inculpatul le-a negat, spunând că nu a primit nici o sumă de bani, adăugând chiar că el este acuzat că a luat în total 290 de euro dar în luna iunie 2009  a rupt 300 de euro în fața șefului de tură Popa Radu care ia dat acei bani.

A mai spus că Investigatorul Vodă nu a fost autorizat niciodată să ia bani, că nu a predat toți banii primiți în data de 10/02.12.2010 însușindu-și 310 euro și că toate procesele verbale de predare bani nu conțin seriile bancnotelor. 

Despre Investigatorul Vodă a mai arătat că există o filmare când acesta spune că el l-a adus pe șeful de tură Dragomir la Moravița și că dacă acesta din urmă nu face ce-i spune el, îl va muta la Beba Veche.

 Inculpatul a mai menționat că a făcut un denunț cu privire la fapte de corupție în data de 13.07.2010 în fața a doi ofițeri din cadrul Serviciului Special al DGA pe nume Althamer Liviu Emi și Grasu și că a acceptat să fie investigator pentru a strânge probe, dar nu a primit niciodată  avizul de poliție judiciară și nici autorizarea procurorului.

Când a fost întrebat despre acuzațiile de complicitate la contrabandă calificată Ivana Marin le-a negat și pe acestea spunând că încadrarea juridică este greșită pentru că respectiva infracțiune este prevăzută de art. 271 din Legea 86/2006 și nu de art. 270 alin.2, lit. a). A spus chiar că DNA-ul nu a făcut flagrantul pentru că le era teamă că in loc de țigări ar fi găsit polistiren și cuie așa cum s-a întâmplat în 29.07.2010 când Poliția Locală a descoperit la Moșnița aruncate pe marginea drumului 400 de cartușe de țigări de proveniență Serbia perfect ambalate, iar când le-au desfăcut au găsit în loc de țigări polistiren și cuie.

În continuare a afirmat că singurul polițist care putea să vadă dacă se aflau țigări în mașini era investigatorul Vodă pentru că acesta din urmă era planificat mereu la controlul fizic auto și mai mult decât aceasta, a mai spus că pe nici o înregistrare nu se vede nici un pachet de țigări.

La final a adăugat că instituțiile statului pot fi vinovate de infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat pentru că au adus un investigator acoperit în Poliția de Frontieră în data de 15.08.2010 prin dispoziția Șefului I.J.P.F. Timiș nr.1109279 din 30.08.2010, iar prima autorizare a procurorului de folosire a investigatorului este din data de 03.09.2010.

foto:debanat.ro

 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare