Investigator acoperit sau infractor la vama Moravița ?

- Advertisement -
În urmă cu doi ani era prezentată la ştiri munca asiduă pe care a dus-o investigatorul acoperit Vodă Mihai Cristian pentru a destructura grupul infracţional organizat de la Moraviţa. Cu surle şi trâmbiţe era lăudată activitatea acestuia şi cinstea de care a dat dovadă în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.


Toţi cei care au lucrat cu el pe tură ştiu însă o altă realitate, care nu ne-a fost prezentată până acum. Chiar VMC a prezentat în declaraţiile lui şi în procesele verbale întocmite zilnic cum Lucrătorii Vamali împreună cu Poliţistul de Frontieră planificat la controlul fizic al autoturismelor efectuau un control formal, încasau diverse sume de bani şi permiteau intrarea în ţară a autoturismelor cu ţigări.

Totuşi domnii procurori au omis să prezinte faptul că acel poliţist care nu-şi îndeplinea atribuţiile de serviciu era chiar VMC, acesta fiind planificat în permanenţă la controlul fizic al autoturismelor. Ne-au spus totuşi procurorii prin Rechizitoriu că VMC era autorizat să desfăşoare acţiuni disimulate care să trezească suspiciunea că poate fi cercetat penal și de asemeni în baza art. 26’1 din legea 78/2000  a fost autorizat ” să ofere, să promită şi să dea bani sau alte bunuri „.

Totuşi VMC nu a fost autorizat niciodată să ia bani, dar domnii procurori i-au dat NUP pentru că acesta apredat toţi banii pe care i-a primit.
Dorim să aducem la cunoştinţă domnilor procurori că VMC: NU A PREDAT TOŢI BANII!!!
Pe surse am aflat că în noaptea de 01/02.12.2010, VMC şi-a oprit pentru el suma de aproximativ 300 Euro pe care nu a predat-o niciodată.

Acest lucru l-am aflat pe surse şi vă vom relata cum s-a întâmplat. Potrivit declaraţiei investigatorului VMC în jurul orei 01:00 a primit de la şeful de tură al vameşilor suma de 600 Euro şi ulterior de la încă doi vameşi suma de 200 Euro. Această sumă (800 Euro) a împărţit-o cu şeful de tură al poliţiştilor de frontieră şi lui VMC i-au revenit 100 Euro pe care i-a predat pe bază de proces-verbal.

Ceea ce nu ne spune investigatorul VMC este că anterior orei 01:00 a primit în mod repetat de la diverse persoane mai multe sume de bani totalizând 300 Euro. La ora 00:02:06 a primit de la o persoană neidentificată suma de 60 de euro şi în timp ce se afla singur în toneta vameşilor a exclamat: „Am prăduit 60 de euro… pi..dă… camera bagami-aş p..la în ea de cameră”, se pare că şi-a dat seama cam târziu că pornise camera..

Acest lucru nu este relevat în procesul-verbal de redare în forma scrisă a convorbirii în mediul ambiental de la acea oră, cu toate că în conformitate cu art.91’3 alin.1 CPP trebuie transcris integral conţinutul convorbirii.

Tot anterior orei 01:00 a mai primit 150, 70, 50 Euro pe care nu i-a împărţit cu nimeni şi nici nu i-a predat pe bază de proces-verbal.
Având în vedere cele relatate mai sus, aşteptăm un răspuns firesc la întrebarea: INVESTIGATOR ACOPERIT SAU INFRACTOR?

UPDATE:

Noaptea de 01/02.12.2010 nu a fost singură tură în care investigatorul acoperit Vodă Mihai Cristian a luat bani sau alte bunuri fără să le predea pe bază de proces-verbal. În seara de 19.11.2010 în jurul orei 19:16 acesta a primit din partea şefului de tură al poliţiştilor de frontieră, D.V., un cartuș de țigări KENT pe care nu l-a predat pe bază de proces-verbal. Probabil a considerat că i se cuvine acel cartuș de țigări.

Facem precizarea că toate faptele prezentate de noi se regăsesc în Dosarul 269/P/2010, dar până acum parcă au fost invizibile deoarece nimeni
Nu s-a sesizat cu privire la ele.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare