Marţi a avut loc derby-ul Campionatului Municipal, seria în care evoluează Ripensia Timişoara, partida având loc la Giarmata, contra formaţiei Millenium II. Partida s-a încheiat cu scorul de 1-1, golurile fiind marcate în ultimele minute ale meciului.

 Derby nedecis marţi, pe arena din Giarmata, acolo unde s-au întâlnit formaţiile de pe primele două locuri ale clasamentului, Ripensia Timişoara, respectiv, Millenium II Giarmata. Partida dintre cele două echipe a fost una net superioară ligii a VI-a, acolo unde se înfruntă cele două echipe. Deşi s-au bazat pe o serie de jucători care evoluează alături de prima echipă, în Liga a III-a, cei de la Giarmata nu au reuşit să se impună în faţa propriilor suporteri în confruntarea cu nou-revenita în fotbal, după 64 de ani de absenţă – Ripensia Timişoara.

Startul le-a aparţinut gazdelor, galben-roşii reuşind să impună ritmul partidei, treptat, prima repriză aparţinând per total oaspeţilor. Năvală şi Boghian au fost primii care şi-au luat inima în dinţi să pună în pericol poarta lui Marian, ca, mai apoi, Nicolin să execute o lovitură liberă de la 23 de metri, singurul adversar al mingii, în calea golului, fiind bara transversală a aceluiaşi Marian, „metalul” oprind deschiderea scorului. Galben-roșii au continuat atacurile până la pauză, însă fără nici o urmare pe tabelă.

Mitanul secund a început extrem de echilibrat, Moisuc având primul şansa deschiderii scorului în minutul 60,  însă Mercescu a fost îngerul păzitor, reuşind să menţină tabela imaculată. Următoarele zece minute au aparţinut oaspeţilor, aceştia reuşind să traga două şuturi la poarta celor din Giarmata, întâi prin Adrian Popa, iar mai apoi prin „bomberul” Boghian. Nici Nichitescu nu a rămas pe dinafară, acesta recuperând mingea şutată de Boghian şi respinsă de Marian în lateral, trimiţând un şut în afara spaţiului porţii. Pe principiul „ocaziile se răzbună”, cei de la Millenium au profitat de o neînţelegere a liniei de apărare a Ripensiei, mai exact o nesincronizare între Uzun şi Mercescu, în minutul 82, Moisuc trimiţând baslonul în plasa porţii galben-roşilor. „Ripi” a reuşit să evite eşecul chiar în minutele de prelungiri, când Adrian Boghian a fost faultat în careu de portarul advers, iar şeptarul Ripensiei, Adi Popa, a transformat penalty-ul cu mare precizie.

De menţionat că Ripensia a fost susţinută în această deplasare de mulţi dintre membri săi asociaţi, dar şi de suporteri, simpatizanţi ai echipei ce lua naştere în 1928. Nu au lipsit de la această partidă Ioan Vulcănescu şi Petrică Lupu, foşti campioni naţionali, la juniori, cu „Ripi” în 1948, dar nici Ioan Timofte, fostul internațional fiind Membru de Onoare al clubului galben-roşu.

Millenium II Giarmata (antrenor Călin Cojocaru): Marian – Lukics, Oneţ, Gârba, Negruţ, Moisuc, Gherghe, Corlăţeanu, Tăbăcaru, Mihuţa, Băişan (cpt.);

Ripensia Timişoara (manager Radu Suciu): Mercescu – Hoţa, Uzun (cpt.), Mureşan, Petrişor – Năvală, Michi (Mogoş), Costândana, Popa – Nicolin (Nichitean) – Boghian. Pe bancă: Iacob, Melcioiu, Mihai, Petre, Gaitin.

Păscăleanu, accidentat, nu a putut fi folosit în această partidă.

Pentru galben-roşii urmează o nouă deplasare grea, luni, 29 octombrie, începând cu ora 16:00, împotriva formaţiei de pe locul 3 – Termo Timişoara. Partida se va disputa pe stadionul „Calor”, din Calea Şagului. Apoi, pe 3 noiembrie, urmează partida amicală cu UTA Arad,  meci ce va avea loc la Arad, pe stadionul Francisc Neuman.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.