Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Deschiderea Pasajului Michelangelo în PERICOL: Terminăm până la Crăciun cu voia ”Celui de Sus”. Vezi cum arată azi FOTO

- Advertisement -

Primarul Timișoarei a anunțat astăzi că punerea în funcțiune a noului pasaj rutier subteran din Piața Leonardo da Vinci ar putea fi amânată până în primăvara anului 2015, întrucât temperaturile scăzute și ploile căzute în ultimele zile nu dau muncitorilor ”mână liberă” la lucru. ”Sperăm că vremea ne va permite să continuăm lucrarile și să le și finalizăm până la Crăciun. Prognozele meteo din ultima vreme nu s-au adeverit în totalitate. Au fost zile cu prognoze de vreme bună și a plouat sau s-a întâmplat ca prognozele să anunțe ploaie și să nu plouă. Este foarte important să nu plouă și să nu avem temperaturi negative pentru a putea putea realiza hidroizolația și așternerea primului strat de asfalt. Dacă vremea va fi bună vom finaliza totul până la Crăciun, dacă nu, cu părere de rău, ne vom vedea nevoiți să amânăm deschiderea pentru primăvară. Iarna nu se poate lucra, iar muncitorii mai au nevoie de trei săptămâni de lucru. Dacă Cel de Sus ni le dă, terminăm până la Crăciun. Daca voia Lui va fi să nu lucrăm așa mult acum și să mai rămână puțin pentru primăvară, ne vom conforma”, a declarat Nicolae Robu, marți.

S-a lucrat și de Ziua Națională

Edilul-șef al Timișoarei a solicitat firmei care se ocupă de lucrări să cheme oamenii la muncă și ieri, pe data de 1 Decembrie, chiar dacă această zi este liberă pentru aproape toți românii. ”S-a lucrat inclusiv de Ziua Națională. Am cerut aprobare la ITM să putem lucra și în zi de sărbătoare, s-a lucrat până seara târziu. S-a lucrat la armarea și cofrarea placării pereților verticali, pe care avem în plan să îi finalizăm în această săptămână, porțiunea din afara zonei acoperite și până la mijlocul săptămânii viitoare să finalizăm placarea și în partea acoperită” a dezvăluit primarul Timișoarei.

Așa cum se poate observa și din imaginile surprinse astăzi, s-a turnat primul strat de asfalt pe cele două rampe ale pasajului, atât de la Universitatea de Vest înspre tunel, cât și dinspre BRD. De asemenea, au fost instalate semnele și indicatoarele rutiere. Se montează barele de susținere a cablurilor destinate circulației troleibuzelor, s-au plantat deja o sumedenie de brăduți la marginea carosabilului, iluminatul public este aproape finalizat și funcțional în mare parte. La ”suprafață”, unul dintre ultimele lucruri lăsate neîncepute este trotuarul de pe Bulevardul Vasile Pârvan, acolo unde muncitorii au început deja lucrările. Exceptând acesta, celelalte au deja inclusiv pistele de biciclete marcate. Pe partea opusă, muncitorii montează balustrade de protecție pe pereții pasajului, identice cu balustrada de pe Podul Michelnagelo.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore