Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

DEZBATERE! Un medic timișorean propune legalizarea ȘPĂGII din SPITALE! Tu ce părere ai?

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Medicul timișorean, Dorel Săndesc, ajuns secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că legalizarea ”șpăgii” din spitale ar putea fi una dintre soluțiile pentru rotunjirea veniturilor medicilor și a asistentelor medicale, ceea ce nu ar mai împinge personalul medical din România să plece peste hotare, la muncă.

Altfel spus, banii oferiţi de pacienţi pe sub mână pentru a primi atenţia personalului medical, nu vor mai fi consideraţi şpagă, ci totul va deveni legal. „O variantă e ca pacientul să poată, la finalul externării, dacă apreciază calitatea îngrijirilor oferite de medici, să ofere onorariul, sau o recompensă oficială”, a declarat Săndesc (foto) în cadrul emisiunii Perspectiva de la Realitatea TV.

Vă propunem o dezbatere pe această temă. Așteptăm să ne spuneți voi, poate fi asta o soluție pentru sistemul medical românesc, sau există riscul ca ”tarifele” să fie impuse automat de medici, iar unii pacienți să nu fie capabili să plătească sumele, care, oricum sunt cerute de doctori?

Foto: Sebastian Tătaru

1 COMENTARIU

  1. Dupa 12 ani de scolerie,ca medic am salar mai mic decat o pontatoare de la hidroelectrica, aia are dublu, cum draq sa nu pleci , sau cum faci fata la o asemenea umilinta. Rezidentul are salar mai mare decat specialistul , deci care e gandirea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...