Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialUn poliţist de frontieră din Timiș a REFUZAT o mită de 20.000...

Un poliţist de frontieră din Timiș a REFUZAT o mită de 20.000 euro. Ce i-au cerut ”ofertanții” și pentru ce trebuia să ”închidă ochii”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Joi, 5 februarie 2015, în baza unui denunţ formulat de un poliţist de frontieră, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Timiş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara, cu sprijinul S.R.I. Timiş şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Timiş, au surprins în flagrant pe Ioana Florea, cetăţean român şi cetăţeanul sarb Doru Dolinga în timp ce promiteau poliţistului suma de 20.000 de euro.

Pe data de 15 ianuarie a acestui an, un poliţist de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara – Sectorul Poliţiei de Frontieră Moraviţa a depus un denunţ la S.J.A. Timiş, prin care sesiza faptul că numita Ioana Florea i-a oferit suma de 20.000 euro, pentru ca, prin influenţa pe care o are în calitate de poliţist de frontieră, să o sprijine în identificarea unui lucrător vamal care să efectueze formalităţi fictive pentru închiderea unei operaţiuni de tranzit vamal.

Din ordonanțele de reținere întocmite de procurori a reieșit că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează faptul că prin intermediul inculpatei Florea Ioana, inculpatul Dolinga Doru a întreprins demersuri de identificare și racolare a unui lucrător vamal din Punctul de control și trecere a frontierei Stamora Moravița, care, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, să accepte implementarea, în fals, în evidențele sistemului vamal, a unor operațiuni de export de țigări din România în Republica Serbia, demersuri în cursul cărora i-a promis unui agent de poliție de frontieră (denunțător în cauză) suma de 20.000 euro, bani pe care urma să-i remită acestuia efectiv după finalizarea operațiunilor vamale și care urmau să fie împărțiți de acesta cu lucrătorul vamal.

Inculpata Florea Ioana l-a sprijinit pe Dolinga Doru în activitatea de identificare și racolare a unui lucrător vamal din P.C.T.F. Stamora Moravița, care prin încălcarea atribuțiilor de serviciu să accepte implementarea în fals în evidențele sistemului vamal, inițial a unei operațiuni de export de țigări din România în Republica Serbia, iar ulterior a unor activități similare cu o periodicitate lunară, demersuri în cursul cărora Florea Ioana i-a pretins acestuia suma de 1.500 euro, bani pe care urma să-i primească efectiv după finalizarea operațiunilor vamale.

Inculpaților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 CPP. cei doi au fost prezentați astăzi Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar magistrații au decis arestarea celor doi. Hotărârea mai poate fi contestată, urmând ca decizia finală să o ia Curtea de Apel Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Suspiciune de fraudă în Primăria Timişoara, în organizarea mai multor concursuri în 2018 şi 2019! Dovezile au ajuns la DNA

O posibilă rețea de fraudare a concursurilor pentru ocuparea unor funcții publice, din care...

Cincisprezece migranti prinsi in zona de frontiera Oravita

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița au depistat în zona...

Trei barbati din Afganistan, opriţi la frontiera! Au vrut sa treaca, pe jos, in Ungaria

Aseară, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, au depistat...