Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Drept la replică, Daniel Idolu, în privința evaziunii de pe Aeroportul Timișoara. Ce NOUTĂȚI au apărut FOTO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

Vocea Timișului vă prezenta în urmă cu două zile, adică pe data de 7 aprilie 2015, un material intitulat ”Evaziune fiscală pe Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara”, acolo unde demonstram, cu imagini, că cei din administrația aeroportului timișorean fraudează bugetul de stat cu ajutorul unui aparat de încasat taxa de parcare.

Deși directorul administrativ al AIT, Alfred Simonis, a refuzat să răspundă la telefon, în momentul în care am vrut să-i solicităm un punct de vedere, ulterior susținând, într-un alt apel telefonic că ”Da’ cine p**a mea ești tu, taică-miu, de trebuie să-ți răspund la telefon???”.

Ieri după-masă, pe adresa de redacție a www.vocetimisului.ro, a sosit următorul: DREPT LA REPLICĂ

”Articolul “Evaziune Fiscală pe Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara”, scris de Radu Constantin şi publicat în 7.04.2015 pe pagina web www.voceatimisului.ro reprezintă o dezinformare legată de situaţia aparatului de taxare aflat în parcarea aeroportului Internaţional Timişoara.

Vă aducem la cunoştinţă că aparatul de taxare din parcarea auto este exceptat de la obligativitatea utilizării de aparate de marcat electronice fiscale:

Conform ORDONANŢEI DE URGENŢĂ nr. 28 din 25 martie 1999 (**republicată**) (*actualizată*) privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale***)
ART. 2 Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1) încasările efectuate din următoarele activităţi:
o) serviciile de parcări auto a căror contravaloare se încasează prin automate ce funcţionează pe baza acceptatoarelor de bancnote sau monede;

Pentru a-i sprijini pe clienţi şi pentru a le oferi un tichet cu suma pe care au achitat-o, aparatul amplasat în parcarea Aeroportului eliberează o dovadă a plăţii, fără ca acesta să constituie bon fiscal. Cei care solicită documente fiscale au la dispoziţie casieria parcării aflată în Terminalul A, curse interne.

Regretăm că publicaţia online (www.voceatimisului.ro) continuă campania de denigrare a Aeroportului Internaţional Timişoara şi a angajaţilor acestora, fără a se solicita un punct de vedere oficial şi autorizat al administraţiei aeroportului.

Director general,
Iulian Daniel IDOLU”.

Ca fapt divers, după apariția materialului în publicația noastră on-line, așa cum puteți observa în imaginile de mai jos, pe ”automatul” la care se poate plăti serviciul de parcare, a apărut un afiș pe care stă scris, cu litere mari, următorul text: ”INFORMARE Bonurile eliberate de automatul de taxare parcare nu sunt documente fiscale. Beneficiarii serviciilor de parcare din Aeroportul Internațional Timișoara, care au achitat parcarea la automat și doresc documente fiscale (bon fiscal sau factură), le pot obține de la punctul de taxare parcare din incinta aerogării, prin prezentarea bonului eliberat, de către automat. Administrația Aeroportului Timișoara”.

Am stat de vorbă și cu un expert-contabil cu state vechi în această meserie, din Timișoara, care a reconfirmat pentru Vocea Timișului, după ce i-am prezentat întreaga situație, faptul că: ”În acest caz nu se justifică, toate bonurile trebuie să fie fiscale”.

Urmărește-ne pe Google News

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare