Evaziune fiscală pe Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara FOTO

- Advertisement -

Sâmbăta, 4 aprilie 2015, având puțină treabă la Aeroportul din Timișoara, am dat o fugă până acolo și, așa cum pățesc de cele mai multe ori, mi se adeverește zicala că sunt ”omul potrivit, la locul potrivit” sau apar când „nu trebuie”. Am terminat în câteva minute ceea ce aveam de făcut și, când să părăsesc parcarea aeroportului, trec pe lângă ”automatul” unde se poate achita taxa de staționare și rămân surprins.

Staționarea se poate plăti în interiorul clădirii AIT, la un ghișeu care eliberează și bon fiscal pentru asta, sau la automatul amplasat chiar în parcare, care eliberează ”BON NEFISCAL” pentru serviciile achitate, ceea ce este ILEGAL!

Fără a explica concret despre ce situație este vorba, dar după ce am oferit anumite detalii necesare, atât unui specialist din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) Timiș, cât și unui fost inspector din cadrul „Gărzii Financiare Timișoara”, desfiinţată de vreo 2 ani, a căror nume vor rămâne anonime, ne-au confirmat că la Aeroportul Internațional Timișoara se face EVAZIUNE FISCALĂ.

”Bonul nefiscal nu există! Toate casele trebuie să fie fiscalizate. N-ai cum să inregistrezi aceste sume de bani în contabilitate, dacă nu eliberezi bon fiscal, ceea ce înseamnă că banii și-i bagă în propriul buzunar cei care se ocupă de acel automat. ANAF-ul trebuie să se autosesizeze!Nu este legal ce se întâmplă!” ne-a spus unul dintre cei chestionați de Vocea Timișului.

”Bonul nefiscal nu poți să-l fiscalizezi, nu poți să-l înregistrezi în casă! Nu ai voie să emiți un bon nefiscal! Indiferent de situație!” ne-a confirmat și cealaltă persoană.

Așa cum se poate vedea și din imaginile de mai jos, un angajat care se ocupă de ”automatul” unde se plătește staționarea, a scos un ”bilanț” pe o perioadă, necunoscută ce-i drept, din care reiese că aparatul a încasat un total de 4.770 de lei (RON), bani pe care deducem că reprezentanții Aeroportului Traian Vuia, îi bagă în propriul buzunar.

Răspunzător în ceea ce privește automatul de plată al staționării, este nimeni altul decât Directorul Administrativ al AIT, Alfred Simonis, care nu s-a ”obosit” să ofere o explicație pentru ceea ce se întâmplă, iar pentru a nu fi acuzați că suntem ”părtinitori”, l-am contactat telefonic și pe Ciprian Jichici, ”adversar” politic al lui Simonis și Idolu (directorul general al Aeroportului – n.r.) și membru al Consiliului de administrație al AIT, însă acesta a refuzat să răspundă apelului nostru telefonic. Mă întreb oare cum răspunde domnul Jichici, la problemele oamenilor ???

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală precizează că bonul fiscal este singurul document care atestă contravaloarea bunurilor.

ANAF avertizează operatorii economici care, potrivit legii, au obligaţia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi de a emite bonuri fiscale, că le este interzis să înmâneze clienţilor documente care atestă plata contravalorii bunurilor achiziţionate sau serviciilor prestate, altele decât bonurile fiscale.

Ținerea unei evidenţe duble, inclusiv prin mijloace informatice, a activităţii prestate este sanctionată drastic de legislaţia în vigoare, sancţiunea putând ajunge până la suspendarea activităţii în punctul de lucru şi sigilarea acestuia pentru o perioada cuprinsă între o lună şi 3 luni, se precizează în comunicatul ANAF.

Comunicat de presă ANAF nr. 248/02.03.2015

Și totuși, oare cine încasează și împarte acești bani???

9 COMENTARII

  1. Reversul medaliei

    Angajarea unei persoane pe un post sub califcare sa poate aduce şi dezavantaje angajatorului. Este posibil ca, în ciuda diplomei, acesta să nu deprindă toate abilităţile necesare noului job. „Personal, am întâlnit şi am lucrat cu persoane fără studii superioare care de departe erau mult mai calificate decât un absolvent de facultate. A angaja o persoană fără studii superioare, dar cu cunostinţe solide în domeniu este întotdeauna o decizie mai bună decât a angaja un absolvent cu diplomă fabricată”, concluzionează Adriana Boşcănici.

  2. 28. Poliţiştii de frontieră sunt obligaţi să aibă întotdeauna un comportament care ar păstra şi ar consolida încrederea publicului în instituţia ре саге о reprezintă.7) disponibilităţii – capacitatea poliţiştilor de frontieră de a asculta şi de a rezolva problemele celor aflaţi în dificultate ori de a îndruma către alte autorităţi cazurile care nu ţin de competenţa sau atribuţiile sale;8) respectului – se manifestă prin consideraţia pe care poliţiştii de frontieră о acordă persoanelor, colegilor, superiorilor, subordonaţilor, drepturilor şi libertăţilor acestora, instituţiilor, legilor, normelor deontologice;
    ALOOOO!!!fara BOU,IDIOT,MINCINOS,LINGAU,SUGATOR DE…,HIDOS,vezi ca in gari se fac anunturi de trenuri NU de …treburi !!!

  3. 2.Velcu Florina Valentina18-Iulie-2014 | 17:51
    eu am fost cercetata de IGPF din cauza numitului Idolu, a avut tupeul sa ma reclame ca ~am dat informatii false si neadevarate~ ( a facut limba romana cu femeia de serviciu) despre aeroportul Timisoara in timp ce idiotul a desfiintat serviciu informatii audio al aeroportului, suntem de rasul lumii, pana si garile au anunturi de treburi care vin si pleaca numai aeroportul are anunturi facute de companiile aeriene doar la plecarea aeronavelor ca de venit nu mai vin…. un infractor liber…. poate nu stiti despre procesul cu Carpatair prin care idiotul a pierdut banii statului… sunt multe de spus la adresa lui, chiar as vrea sa citeasca ce scriu si sa ma dea in judecata sa-i pot demonstra acestui monstru cat este de prost manager… sunt alaturi de tine si campania ta, daca pot sa-ti fiu de folos datele din profil sunt reale pot fi contactata la orice ora…. cu stima, un aliat de incredere…

  4. Proasta angajată, după cum o arată si numele, poate fi găsită în companii, fie ele posturi de televiziune, firme de renume cu capital străin sau (cazuri dintre cele mai grave) organizatii non-guvernamentale. De obicei reuseste să păcălească prin fizic atrăgător, direct proportional cu cantitatea de prostie. Se remarcă prin faptul că nu face nimic, niciodată. Cu exceptia unghiilor si a câte unui referat prolix si agramat, scris în triplul timpului necesar. Consumă cantităti industriale de cafea si tigări, iar activitatea recreativă preferată este servitul mesei în oras, alături de alte semene, acolo unde îsi închipuie că poate fi văzută. Diverse opinii sustin că ar fi bună la partea de sex, dar cei care au încercat sexul cu proasta angajată de cele mai multe ori s-au arătat dezamăgiti după perioade scurte de timp. În cazul în care proasta lucrează într-o organizatie non-guvernamentală, capătă însusiri speciale, cum ar fi pupincurismul (atunci când sosesc delegatiile care oferă sponsorizări) si emisia de opinii, cu atât mai stupide cu cât ocupă o functie mai înaltă. Proastele angajate au de asemenea proprietatea de a vorbi extraordinar de mult fără să spună nimic.

  5. Cu cât cantitatea de inteligență va fi mai mică într-un grup, cu atât toți membrii grupului (și cei inteligenți și nevinovați, printre ei) vor plăti un preț mai mare. De aceea, cu excepția imbecililor caracterizați, cu care nu e nimic de făcut (singura apărare imaginabilă este, după cum am văzut, să-i eviți pe cât îți stă în putință), o societate care-și urmărește binele propriu are ca supremă îndatorire să facă tot ce poate pentru a dezvolta inteligența membrilor săi. „Dragomirian” vorbind, orice putere are datoria publică (și obligația de a-și face din asta un program politic) de a crea condițiile pentru a ne împiedica „să murim boi”, adică de a înceta să fim manipulabili, devenind, dimpotrivă, apți să descifrăm semnele lumii.

    În calea acestui deziderat se ridică, după cum am avut timp să aflăm în „anii tranziției”, un enorm obstacol: când puterea încape pe mâna răufăcătorilor bine organizați care-i manipulează pe imbecili sau care-i selectează pe cei mai proeminenți dintre ei, aliindu-se cu ei la guvernare, inteligenții devin neputincioși. Toate civilizațiile care s-au dus de râpă au devenit victima conjuncției letale dintre ticăloși și imbecili.

    .

  6. Procurorii au dispus extinderea urmăririi penale faţă de Marius Florin Mezin, director comercial al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara (A.I.T.), la data faptelor, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale), participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (zece acte materiale).

  7. Aloooo, boule de camil.Unde scrie in cod fiscal(prin lege) ca automatele sunt scutite. ESTI UN IDIOT ! pe deasupra si mincinos, lingau si sugator de…..Nu ai curajul sa iti arati fata sa te vada lumea cat de hidos esti?Pai tu esti cu finantele sa comentezi tu? UN BOU

  8. Ati dat afara ilegal o gramada de oameni profesionisti, sa va angajati voi amantele si prietenii care va ajuta la FURAT !!! Domnul Simonis asta este atitudine de politician tanar ? Sau esti urmatoarea generatie pe lista DNA ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

PSD Timiș și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie

Consiliul Politic Județean al Partidului Social Democrat Timiș a...

13 persoane reținute pentru furt de combustibil în Timișoara

Polițiștii din cadrul Secției 5 Urbane Timișoara au demarat...

Din aceeași categorie