PROTEST-studențesc-la-Timișoara

ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România), liderul acestei acțiuni, face demersurile pentru implementarea unui sistem de vot în care studentul să aibă o pondere de 25% în procestul de alegeri.

Liga AC, membră ANOSR, este unul din pilonii principali care susține această mișcare, militând pentrurealizarea acestor lucruri și conștientizarea acestora în rândul tuturor studenților. Miercuri, 8 aprilie s-a făcut grevă japoneză și s-au împărțit studenților banderole albe pe care era inscripționat PROTEST studențesc la Timișoara 25”25%”.

”De ce 25%? Studenții au dreptul să aleagă. Studenții au dreptul să-și exprime punctul de vedere. Studenții au dreptul să participe la luarea deciziilor în universitate. Rectorul este cel care conduce universitatea, numește prorectorii, și împreună cu aceștia numește și decanii facultăților, având o foarte mare putere de decizie și influențare a deciziilor din universitate. Deciziile luate sau influențate de rector îi afectează în mod direct sau indirect pe toți studenții universității. Până în 2011, 25% din cei care alegeau rectorul în universități erau studenți. În prezent, ponderea studenților în procesul de alegere a rectorului este sub 10% din totalul celor care votează, restul fiind cadre didactice” susține Liga AC.

De asemenea, pe site-ul ANOSR (www.anosr.ro) există o scrisoare de susținere, adresată întregii comunități, unde oamenii își pot arăta solidaritatea și pot susține aceste demersuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.