Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațiePROTEST studențesc la Timișoara! Ce solicită studenții

PROTEST studențesc la Timișoara! Ce solicită studenții

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România), liderul acestei acțiuni, face demersurile pentru implementarea unui sistem de vot în care studentul să aibă o pondere de 25% în procestul de alegeri.
PROTEST studențesc la Timișoara 25

Liga AC, membră ANOSR, este unul din pilonii principali care susține această mișcare, militând pentrurealizarea acestor lucruri și conștientizarea acestora în rândul tuturor studenților. Miercuri, 8 aprilie s-a făcut grevă japoneză și s-au împărțit studenților banderole albe pe care era inscripționat ”25%”.

”De ce 25%? Studenții au dreptul să aleagă. Studenții au dreptul să-și exprime punctul de vedere. Studenții au dreptul să participe la luarea deciziilor în universitate. Rectorul este cel care conduce universitatea, numește prorectorii, și împreună cu aceștia numește și decanii facultăților, având o foarte mare putere de decizie și influențare a deciziilor din universitate. Deciziile luate sau influențate de rector îi afectează în mod direct sau indirect pe toți studenții universității. Până în 2011, 25% din cei care alegeau rectorul în universități erau studenți. În prezent, ponderea studenților în procesul de alegere a rectorului este sub 10% din totalul celor care votează, restul fiind cadre didactice” susține Liga AC.

De asemenea, pe site-ul ANOSR (www.anosr.ro) există o scrisoare de susținere, adresată întregii comunități, unde oamenii își pot arăta solidaritatea și pot susține aceste demersuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Protest în comuna Uivar, după schimbarea pe șest a viceprimarului liberal

Aproape 100 de persoane s-au mobilizat, ieri, în fața Primăriei Uivar, după ce majoritatea...

Doliu în familia Universitatii Politehnica Timisoara. Fostul rector Alexandru Nichici a decedat

Comunitatea academică din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara a suferit o grea pierdere, în data...

Batalie in doi pentru functia de rector al Universitatii Politehnice din Timisoara

Calendarul alegerilor academice din Universitatea Politehnica Timișoara aduce, în această perioadă, procesul de constituire...