După 40 de ani! Timişoara, campioana României la rugby

- Advertisement -

După 40 de ani! Timişoara, campioana României la rugby 1RCM Timişoara a doborât „zimbrul” duminică seara la Bucureşti, reuşind să obţină titlul de Campioană a României. Mândria Banatului s-a impus în finala SuperLigii CEC Bank, pe stadionul Arcul de Triumf, cu scorul de 16-6 în faţa maramureşenilor de la CSM Baia Mare, aducând titlul pe Bega după 40 de ani.

După ce Steaua s-a impus în finala mică în faţa Farului din Constanţa, scor 36-20 (13-13), spectatorii din tribunele Stadionului Arcul de Triumf din capitala României, între care şi câteva sute veniţi chiar de la Timişoara, aveau să asiste la una dintre cele mai spectaculoase meciuri din rugby, din ultimii ani, în România. RCM a început excelent partida, preluând conducerea pe tabelă, după un placaj neregulamentar asupra lui Calafeteanu, care transformă lovitura de pedeapsă, 3-0 în minutl 2. Avanatjul se putea dubla şase minute mai târziu, însă acelaşi Calafeteanu ratează o nouă lovitură de pedeapsă, scorul fiind modificat după alte zece minute, când „zimbrii” pătrund în 22-ul bănăţenilor, Wiringi reuşind un drop-gol chiar de la linia de 22, şi astfel, din minutul 19, scorul devenea egal, 3-3. Minutul 25 aduce Baia Mare în avantaj, acelaşi Wiringi transformând o penalitate de la circa 30 de metri, iar scorul devenea 6-3 pentru maramureşeni. Un minut mai târziu timişorenii puteau reveni pe tabela de scor, însă Calafeteanu mai ratează o lovitură de pedeapsă, scorul cu care s-a intrat la cabine fiind favorabil CSM-ului băimărean.
Partea secundă începe, iar la numai opt minute de la debut, Calafeteanu este înlocuit cu Conache, primul accidentându-se serios. În minutul 55 Chester Williams mai face o mutare introducându-l pe Kafatolou în locul lui Lazăr. După circa zece minute Conache aduce egalitatea mult aşteptată printr-o transformare a unei penalităţi, pentru ca patru minute mai târziu, acelaşi Conache să rateze de puţin ţinta din acelaşi gen de fază. Minutul 77 aduce desprinderea pentru bănăţeni, Conache transformă o penalitate de la circa 30 de metri de buturile maramureşene, 6-6. În penultimul minut al partidei, RCM-iştii se desprind prin acelaşi Conache, care reuşeşte singurul eseu al partidei, tot el transformând pentru scorul final al meciului, 16-6 şi RCM Timişoara este noua CAMPIOANĂ A ROMÂNIEI, după 40 de ani de aşteptare!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

CJ Timis se lauda cu transparenta in alegerea finantarii proiectelor culturale si sportive pe anul 2019

Consiliul Județean Timiș (CJT) supune dezbaterii publice ghidurile privind...

Timisoara mai poate astepta: CNI finanteaza un stadion de 10.000 de locuri la Slatina

La începutul acestei săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin...

OFICIAL Finanțarea ACS Poli de la bugetul Timișoarei, ajutor de stat. Primarul Robu dă înapoi

Vești extrem de proaste pentru susținătorii ACS Poli din...

Din aceeași categorie

Categorii Populare