Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

După Victoria lui Klaus Iohannis, PDL Timiș a prins curaj: a revenit subit la interesele de gașcă!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
12.9 ° C
13.9 °
9 °
68 %
6.2kmh
0 %
vin
17 °
sâm
17 °
Dum
5 °
lun
2 °
mar
5 °
În ultima săptămână de campanie, chiar înainte de votul din 16 noiembrie a. c, PDL Timiş se rupea în toate mediile publice, în special pe online, că nepotismul și găştile din politică trebuie să dispară, odată cu Victor Ponta!

Mai mult, că funcţiile publice trebuie să fie atribuite pe criterii de competenţă, fără imixtiuni politice sau de grup. Minunea discursului pedelist a durat câteva zile, adică de joi – 13 noiembrie până pe duminică – 16 noiembrie, zi în care Klaus Iohannis a devenit preşedintele României datorită votului popular.

Am spus vot popular tocmai pentru că, aşa cum s-a văzut, câştigători nu au fost cei de la ACL, deşi se bat cu pumnii în piept pentru victorie, ci oamenii, care au ieşit în stradă că să taxeze sistemul, clasa politică, minciuna, corupţia şi interesele de gaşcă! Un vot antisistem!!! Nu un vot pro ACL! Oamenii sunt cei care au cerut o Românie normală, o Românie a lor… şi au câştigat-o, cel puţin pentru moment! Într-o logică care ne scapă – şi ne scapă doar pentru că NU vrem să pronunţăm şi nici să articulăm cu subiect şi predicat intreaga combinaţie – PDL Timiş a interpretat” normalitatea” din Piaţa Operei din Timişoara, într-o cu totul altă cheie! În cheia de la Hotel Timişoara, proprietatea fraţilor Emil şi Marius Cristescu, controversaţi oameni de afaceri, aflaţi în război total cu primarul Nicolae Robu. Pe scurt, în lunile care urmează, viceprimarul PSD al municipalităţii, Traian Stoia, cunoscut ca om de casă şi asociat al fraţilor Cristescu, urmează să fie debarcat din funcţia publică şi înlocuit cu un membru PDL Timiş, evident, consilier local.

Încă din luna mai 2014, PDL Timiş a tot copt o variantă de avarie, care să-i mulţumească pe „stăpânii oraşului”, adică pe fraţii Cristescu. Până şi presa a publicat, la vremea respectivă, fotografii din şedinţele de taină de la Hotel Timişoara, avându-i ca protagonişti pe” blamatul” Traian Stoia, deputatul Alin Popoviciu şi pe consilierul local PDL, Simion Mosiu, acesta din urmă şi el fost angajat al patronilor stabilimentului din centrul Timisoarei. Încă de pe atunci, PDL a incecat, în şedinţele de partid, să-l acopere de hârtii pe Simion Mosiu, în sensul de a obţine un vot favorabil în forumurile judeţene (Biroul Permanent Judeţean al PDL Timiş) care să-l bată în cuie pe omul Cristestilor ca viitor-posibil viceprimar al Timisoarei. Dar nu a ţinut, întrucât primarii PDL au mers pe mâna unui alt consilier local, Constantin Sandu. Şi, pentru că nu s-a ajuns la” un consens”, discuţia a fost amânată.

Acum, imediat după alegerea lui Klaus Iohannis, PDL Timiş a prins din nou curaj şi tupeu. Ieri, tocmai pentru că în trecut zarurile au căzut pe cant, tot în forumurile organizaţiei democrat-liberale, de această dată la municipiu şi nu la judeţ, PDL-istii l-au votat, la presiunile lui Constantin Ostaficiuc şi Alin Popoviciu, pe consilierul local Simion Mosiu, că successor de drept al afacerilor fraţilor Cristescu, în locul lui pesedistului Traian Stoia, pentru funcţia de viceprimar al municipiului Timişoara. Motivaţia” greilor” din PDL Timiş a fost una halucinantă: Nicolae Robu nu acceptă alt” colaborator” în afară de Simion Mosiu! O minciună ordinară, menită să acopere interesul ocult din spatele acestui troc jegos, care se face pe spatele voturilor timişorenilor! Cine ar putea crede vreodată că un om de talia primarului Nicolae Robu, intransigent şi vulcanic cum îl ştiu toţi timişorenii, ar putea accepta înlocuirea unui viceprimar al fraţilor Cristescu cu un altul, arondat la aceeaşi” gospodărie”. Iată ce spune Nicolae Robu:

[responsive_youtube

Acum, că lucrurile s-au lămurit şi s-a văzut cine minte şi umblă cu gogoşi prin şedinţele de partid, doar ca să-şi acopere urmele şi interesele, ca să nu existe discuţii vă invităm pe voi, cititorii voceatimisului.ro, să daţi o scurtă căutare cu Google pe două segmente, separate: Constantin Sandu şi Simion Mosiu. Şi o să vă lămuriţi de diferenţa de la cer la pământ dintre cei doi consilieri PDL Timiş şi o să concluzionaţi că unul există ca şi activitate în folosul comunităţii – că doar de aceea a şi fost ales consilier local -, având la activ o sumedenie de proiecte implementate şi interpelări, pe când celălalt e un soi de” fantomă”, insipidă, incoloră, inodoră! Mai mult, că vizibilitate media şi dezbateri pe proiectele timişorenilor – ne referim aici la emisiuni televizate, interviuri tematice etc – scorul e undeva de 100 la 0! Aşadar, concluzia la PDL Timiş e că, indiferent cât munceşti pentru partid sau cât de preocupat eşti să rezolvi problemele comunităţii care te-a ales, dacă nu ai acceptul” şmecherilor” – ca să nu folosim termenul de grup de interese economico-financiar – poţi să mictionezi pe ea… meritocraţie!!!

Pe scurt, cam asta a înţeles PDL Timiş, jumătatea ACL a primarului Nicolae Robu, din votul de pe 16 noiembrie a.c.! Asta da respect pentru timişorenii care au votat o ALTFEL de clasă politică, nearondata intereselor de grup!

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare