Energie maximă în cea de-a doua zi a festivalului Jazz™ 2015

- Advertisement -

Seara a început pe muzica Anei-Cristina Leonte Quintet, un proiect românesc care explorează noi sfere ale jazzului, unde nuanțe moderne sunt combinate cu arome modale, subtile amintiri folclorice sau mici izbucniri de free. Pe ritmurile lor, timișorenii și-au făcut încălzirea pentru o seară de neuitat.

Energia frenetică a hip hop-ului și complexitatea jazz-ului abordate de cei de la The Ruff Pack au ridicat în picioare audiența, care a fost de-a dreptul încântată de unicitatea stilului acestei trupe. „Avem background-uri diferite: gospel, hip hop, clasică, dar am avut în comun două lucruri: hip hop-ul și jazz-ul. Toți am lucrat individual, dar când am ajuns împreună totul s-a potrivit în mod natural. Totuși, credem că hip hop-ul și jazz-ul nu sunt atât de diferite, în mod special când ne referim la versuri. Hip-hop-erii o numesc freestyle, cântă ce le trece în acel moment prin minte, au o temă similară cu jazz-ul”, au spus cei de la The Ruff Pack.

Headliner-ul serii a fost pe măsura așteptărilor. Liv Warfield a creat o adevărată nebunie pe scenă, pe care a transmis-o și publicului prezent, care nu s-a oprit din dans până la final. A fost, cu adevărat, un concert memorabil, cu mult jazz, soul şi R&B. Împreună cu The NPG Hornz și instrumentiștii care au însoțit-o, au creat un adevărat show plin de energie, în care publicul timișorean a fost implicat 100%. „Energia noastră vine de la voi. Simplul fapt că sunteți aici, că ne ascultați, ne oferă energie. Suntem o familie, ne iubim și ne încurajăm pe scenă și în afara ei. Avem încredere unii în ceilalți, însă doar împreună cu publicul reușim să devenim compleți.”, au transmis instrumentiștii trupei. „Mulțumim, Timișoara, a fost un minunat început de turneu pentru noi!”, a spus Liv Warfield pe scena din Piața Victoriei.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

JazzTm ia startul peste câteva zile. Programul ediţiei INCENDIARE din 2017

Iubitorii muzicii Jazz vor avea parte de un weekend...

Jazz TM: artiștii care vor urca pe scenele amplasate in parcurile Timișoarei

Line-up-ul Jazz TM se completează pe măsură ce se...

Doi noi artiști anunțați pentru Jazz TM: Yaron Herman și Trilok Gurtu Band

Reprezentanții Primăriei Timișoara au anunțat două noi nume care...

Jazz™ 2015, debut exploziv la cea de-a treia ediție FOTO

Spectacolul a fost deschis la ora 20:00 de Brum,...

Jazz™ se apropie! Ce artiști vin, în premieră, la Festivalul de jazz de la Timișoara

Marcus Miller, compozitor, producător şi multi-instumentalist este o legendă...

Din aceeași categorie

Categorii Populare