Evenimentul ”Adopția pe înțelesul tuturor”, un succes! Când are loc următoarea ediție FOTO

- Advertisement -

Organizată la sediul DGASPC Timiș, întâlnirea a reunit peste 40 de persoane interesate de acest subiect, fie că vorbim despre familii care sunt sau au fost atestate ca și familii apte să adopte, persoane care se gândesc să devină familii adoptatoare și chiar persoane care au adoptat un copil.

Această acțiune a avut rolul de a-i informa pe toți cei interesați care sunt sunt principalele aspecte privind adopția în România, să schimbe mentalități și să dărâme, practic, miturile create pe această temă, multe dintre ele fiind atât în defavoarea copiilor care au nevoie de o familie, cât și a celor ce doresc să devină părinți adoptivi. “Când vorbim despre adopție, vorbim despre dragoste și generozitate. Persoanele adoptatoare fac cel mai sublim gest uman și au toată admirația mea. Am gândit această întâlnire ca pe una de clarificare și informare, în care dorim să dialogăm cu dumneavoastră”, a declarat, în deschiderea evenimentului, Emilia Milutinovici, directorul general al DGASPC Timiș.

La rândul său, Simona Czudar, director executiv al Asociației ADOR Copiii, a insistat pe importanța unor informații clare și competente și pe suportul moral necesar, uneori, familiilor care decid să adopte un copil: “Ducem o muncă permanentă pentru conștientizarea opiniei publice cu privire la adopție, vrem să scoatem adopția din zona de tabu. Înțelegem foarte bine ce înseamnă să pornești pe acest drum al adopției și cât de greu este să te lovești de prejudecățile cu privire la adopție”.

Mai mult, cei interesați au fost invitați să citească și să propună modificări proiectului de lege pentru completarea Legii 273/2004 privind procedura adopției, ce poate fi consultat pe site-ul Ministerului Muncii, Familie, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Acest proiect aduce multe propuneri de îmbunătățiri a legislației cu privire la adopție, flexibilizând acest proces.

Întâlnirea s-a bucurat de un interes crescut în rândul participanților, care fie au împărtășit din experiența sau din opiniile personale cu privire la adopție, fie au solicitat informații/clarificări cu privire la pașii adopției.

Următoarea întâlnire de informare publică pe acest subiect va avea loc în luna septembrie, cei interesați putând să transmită sugestii sau puncte de vedere cu privire la adopție, la următoarele coordonate de contact: DGASPC Timiș – telefon 0256.490.281, 0746.153.172, e-mail: dgaspctm@gmail.com, Asociația ”ADOR Copiii” – telefon 0724.551.493, 0746.281.151, e-mail: office@adorcopiii.ro.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img