Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialEvenimentul ”Adopția pe înțelesul tuturor”, un succes! Când are loc următoarea ediție...

Evenimentul ”Adopția pe înțelesul tuturor”, un succes! Când are loc următoarea ediție FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Organizată la sediul DGASPC Timiș, întâlnirea a reunit peste 40 de persoane interesate de acest subiect, fie că vorbim despre familii care sunt sau au fost atestate ca și familii apte să adopte, persoane care se gândesc să devină familii adoptatoare și chiar persoane care au adoptat un copil.

Această acțiune a avut rolul de a-i informa pe toți cei interesați care sunt sunt principalele aspecte privind adopția în România, să schimbe mentalități și să dărâme, practic, miturile create pe această temă, multe dintre ele fiind atât în defavoarea copiilor care au nevoie de o familie, cât și a celor ce doresc să devină părinți adoptivi. “Când vorbim despre adopție, vorbim despre dragoste și generozitate. Persoanele adoptatoare fac cel mai sublim gest uman și au toată admirația mea. Am gândit această întâlnire ca pe una de clarificare și informare, în care dorim să dialogăm cu dumneavoastră”, a declarat, în deschiderea evenimentului, Emilia Milutinovici, directorul general al DGASPC Timiș.

La rândul său, Simona Czudar, director executiv al Asociației ADOR Copiii, a insistat pe importanța unor informații clare și competente și pe suportul moral necesar, uneori, familiilor care decid să adopte un copil: “Ducem o muncă permanentă pentru conștientizarea opiniei publice cu privire la adopție, vrem să scoatem adopția din zona de tabu. Înțelegem foarte bine ce înseamnă să pornești pe acest drum al adopției și cât de greu este să te lovești de prejudecățile cu privire la adopție”.

Mai mult, cei interesați au fost invitați să citească și să propună modificări proiectului de lege pentru completarea Legii 273/2004 privind procedura adopției, ce poate fi consultat pe site-ul Ministerului Muncii, Familie, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Acest proiect aduce multe propuneri de îmbunătățiri a legislației cu privire la adopție, flexibilizând acest proces.

Întâlnirea s-a bucurat de un interes crescut în rândul participanților, care fie au împărtășit din experiența sau din opiniile personale cu privire la adopție, fie au solicitat informații/clarificări cu privire la pașii adopției.

Următoarea întâlnire de informare publică pe acest subiect va avea loc în luna septembrie, cei interesați putând să transmită sugestii sau puncte de vedere cu privire la adopție, la următoarele coordonate de contact: DGASPC Timiș – telefon 0256.490.281, 0746.153.172, e-mail: dgaspctm@gmail.com, Asociația ”ADOR Copiii” – telefon 0724.551.493, 0746.281.151, e-mail: office@adorcopiii.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Competitia sportiva ”Stiu ca poti”, care aduce la start copii cu dizabilitati intelectuale, revine la Timisoara

Pentru a marca Ziua Universală a Drepturilor Copilului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi...

Proiectul “Now What?: Preparing and Empowering Youth Leaving Care” – atragere de mentori pentru tinerii institutionalizati

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, partener în cadrul proiectului transnațional...

FOTO Tabere la superlativ, cu multe activitati in centrele de agrement din Timis, incheiate cu o expozitie

De la începutul anului până în prezent la Centrul de Agrement Chevereșu Mare au...