Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentFestivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea o latură ”anti-corupție” în...

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea o latură ”anti-corupție” în 2015!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Proiectul îşi propune să participe la promovarea transparenţei, integrităţii, responsabilităţii şi bunei guvernări prin atingerea a trei dimensiuni ale prevenirii corupţiei: informarea privind efectele negative ale corupţiei, încurajarea unei atitudini de intoleranţă şi stimularea celor afectaţi în semnalarea cazurilor de corupţie către organele competente. Toate aceste dimensiuni au în vedere, în plus, o acţiune orientată spre viitor, pentru că se adresează în primul rând tinerilor, care sunt încurajaţi să ia atitudine împotriva corupţiei ca cetăţeni activi, dezvoltându-se astfel societatea civilă românească în sens larg.

Acțiunile proiectului constau în organizarea unor seminarii de informare în liceele și universitățile din cele 41 de județe din țară și Municipiul București, campania de promovare și înscriere în competiția de filme de scurt-metraj, organizarea de dezbateri – discuțiile se vor axa pe subiectul filmelor câștigătoare cu scopul de a înțelege mai bine mesajul și acțiunea filmului.

Principala acțiune a proiectului constă în organizarea unei competiţii de filme de scurt-metraj adresată deopotrivă cineaştilor amatori și profesioniştilor din România. Astfel, organizatorii lansează anunțul de înscriere în Competiția de filme de scurt-metraj.

Filmele înscrise în Competiția TIFF Anti-corruption Festival 2015 trebuie să îndeplinească cumulativ regulile şi condițiile de participare conform Regulamentului TIFF Anti-corruption Festival 2015, care poate fi decărcat de mai jos. Acestea trebuie să conțină elemente care să contribuie la determinarea adoptării unui comportament integru de către cetățenii și funcționarii statului. Pentru mai multe informații accesati www.apd.ro sau contactați organizatorii la numărul de telefon 0751.194.718 sau pe email la anticorruption@apd.ro.

Competiția se va încheia prin decernarea unor premii deloc de lepădat, premiul I – 2000 euro (produse specifice actului/procesului cinematografic), premiul II – 1.000 euro, iar premiul III – 500 euro, dar și menţiuni pentru locurile 4-10.

Cele 10 filme nominalizate în competiție vor fi proiectate în timpul Festivalului în perioada 30 mai – 7 iunie 2015 în cadrul Atelierelor de dezbateri.

[responsive_youtube

[dg]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Politist spagar, din IPJ Timis, ridicat de DGA dupa un flagrant. Cum incerca sa ajute un infractor

Flarant al Direcţiei Generale Anticorupţie la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş. Ofiţerii DGA...

Descinderi DGA şi DIICOT într-un dosar de fraudă cu prejudiciu de 6.3 milioane de euro! Cum acţionau suspecţii de la CFR Marfă

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au descins în această dimineaţă în 20 de locaţii unde...