Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialŞeful Poliţiei Recaş, lovit de un cioban beat, care a fugit de...

Şeful Poliţiei Recaş, lovit de un cioban beat, care a fugit de la locul accidentului

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Un eveniment grav s-a petrecut sâmbătă seara, în jurul orei 23:20, în localitatea Recaş. Un cioban din comuna Herneacova, Vasilică Măcinică, cunoscut sub numele de “Titi ciobanul”, nu a oprit la un filtru rutier organizat de poliţiştii din Recaş, preferând să apase pedala de acceleraţie şi să se facă nevăzut.

Evenimentul a fost raportat imediat pe staţie şi, în timp record, două echipaje de poliţie, unul format chiar din şeful Poliţiei Recaş, alături de un alt coleg, au reuşit să-l blocheze pe Vasilică Măcinică în trafic, cerându-i să prezinte documentele la control, şi, totodată, să oprească motorul maşinii, un Audi A4 combi, înmatriculat în Bulgaria. Ciobanul din Herneacova a motivat că nu are actele asupra sa, refuzând să oprească motorul autoturismului. Când poliţistul s-a aplecat pe geam să-i scoată cheia din contact, Măcinică a demarat în trombă, cu tot cu poliţist, târându-l pe omul legii… pe uşă. În disperarea lui de a scăpa de echipaje, în toată această vâltoare, ciobanul a lovit şi una dintre maşinile de poliţie, care l-au oprit în trafic. Ba mai mult, l-a prins şi pe şeful Poliţiei Recas, Mircea Chirilă, între cele două maşini, rănindu-l uşor.

Văzând că nu e loc de glumă cu ciobanul din Hereneacova, un alt poliţist, aflat tot în misiune, pentru a-şi salva colegul de la linşaj, a scos imediat pistolul din dotare şi a tras trei focuri de armă în plan vertical şi alte trei spre maşina ciobanului. În tot vacarmul care s-a creat, participantul la trafic a reuşit, din nou, să scape de echipajele de la Poliţia Recas, fugind cu maşina personală, chiar printr-un șanț, aflat pe marginea drumului. Echipajele de poliţie au plecat, iarăşi, în urmărirea lui, dar i-au pierdut urma, undeva în zona Cramelor Recas.

Lăsând la o parte dotarea precară a poliţiştilor şi lipsa de efective, angajaţii MAI susţin că, în astfel de situaţii speciale, strigătoare la cer a fost lipsa de reacţie a ofiţerului de serviciu din IPJ Timiş, nimeni altul decât “marele” lider de sindicat, cms. Doinel Malcoci. Poliţiştii implicați în acest incident susţin că, într-un asemenea caz, în care un poliţist a fost uşor rănit şi s-au tras şase focuri de armă, cms Malcoci ar fi trebuit, conform pregătirii sale profesionale, să instituie “năvodul” în zona respectivă sau chiar la nivelul Judeţului Timiş, pentru prinderea infractorului. Nu ştim dacă domnul Malcoci, liderul de sindicat, a raportat imediat evenimentul superiorilor, dar un lucru este cert: în loc să se ocupe de problemele poliţiştilor şi de apărarea drepturilor acestora, “proletarul” pare mai preocupat de viaţă socială de pe Facebook sau de corsetarea unor poveşti, la adresa unor colegi de inspectorat, aşa cum a fost şi basmul, care a apărut “pe surse” în mediul online, conform căruia cms şef Gheorghe Jurcă a fost mutat disciplinar, pe motive de caniculă şi după o contră cu inspectorul şef, cms Mirescu, la o secţie de poliţie de la periferia Timisoarei.

Contactată telefonic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Timiş, Ancuţa Morariu, a declarat pentru cititorii voceatimisului.ro: „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunilor de vătămare din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei, în vederea depistării conducătorului auto şi tragerii acestuia la răspunderea penală”. Despre ULTRAJ nimeni nimic….. polițistul era în timpul serviciului și într-o situație de genul acesta, clar procurorul ar trebui să ia în considerare și fapta de ULTRAJ.
Până la ora editării acestui material, Vasilică Măcinică nu a fost prins de poliţişti şi este căutat în continuare. Oricine poate oferii detalii despre prinderea lui, este rugat să sune la numărul de urgenţă 112.

UPDATE. Vasilică Măcinică, cunoscut și sub numele de „Titi Ciobanu”, s-a predat la IPJ Timiș, iar în momentul de față este audiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Se opreste apa! Aquatim monteaza un grup de pompare, la Recas

Săptămâna următoare se întrerupe furnizarea apei potabile în localitatea Recaș, datorită faptului că Aquatim,...

Accident ca în FILME la Recaş: şofer neatent, pe contrasens, două autocamioane făcute praf!

Accident grav astăzi în apropiere de Timişoara. Nu mai puţin de trei şoferi s-au...

Execuţie politică marca PSD, la Recaş: viceprimar schimbat abuziv din funcţie în timp ce era internat în spital

Intrigi ca în filme la Recaş, unde primarul PSD Pavel Teodor l-ar fi schimbat...