Forme fără fond la Recaș cu Maria Grapini

0
792
foto:Constantin Duma

După ce Daniel Constantin, președintele Partidului Conservator, a declarat joi că Grapini va fi retrasă din fruntea Ministerului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism pentru a participa la alegerile europarlamentare, aceasta a participat la o întâlnire cu agricultorii din zona Recașului cu scopul de a-i instrui pe oameni cum să atragă fonduri europene sau cum să își deschidă afaceri. Deși alegerile europarlamentare vor avea loc în luna mai, Maria Grapini a hotărât că nu ar fi rău să se promoveze din timp.

Accentul s-a pus mai puțin pe partea practică și mai mult pe realizările ministerului pe care încă îl conduce, oglindite, desigur, prin activitatea ei personală. Participanții mai în vârstă, cu puțin efort, și-au putut aduce aminte de alte vremuri, când aceste realizări se traduceau în „decenii de împliniri mărețe.”

Fie că a fost vorba despre IMM-uri ori despre turism, ministrul a ținut să enumere o parte din programele pe care le-a inițiat, majoritatea fără niciun efect vizibil. De exemplu, dânsa a ținut să vorbească despre stațiunea Băile Herculane, un subiect spinos, mai ales, pentru locuitorii vestului țării. Conform declarațiilor, investitorii din stațiune vor fi obligați să își repare fațadele și spațiul verde. Dar dacă ea se va muta de la București la Bruxelles, cine garantează că programul va fi continuat? Mai ales că la Herculane se tot „modernizează” de vreo 20 de ani. Dacă ne amintim de câte ori Grapini s-a declarat o iubitoare a Banatului, nu putem decât să o întrebăm de ce nu s-au făcut presiuni mai repede ca fosta bijuterie montană să fie repusă în circuitul turistic? Întrebări la care nu avem răspuns și probabil că nu vom avea nici în viitor. Măcar de dragul timișorenilor, pentru care Predeal, stațiunea cu autostradă, e prea departe.

Revenind la „discuția” cu agricultorii locali, majoritatea au plecat confuzi, singurul mesaj clar pe care l-au înțeles a fost „nu uitați, vin europarlamentarele.”

Spune-ţi opinia civilizat!